Kaip dezinfekuoti išmanųjį telefoną nepakenkiant ekranui

2018.06.05

Saugūs būdai, kaip atsikratyti purvo ir bakterijų. Mes nuolat nepaleidžiame iš rankų išmaniojo telefono, kartu jį nešamės į įvairias užterštas vietas, o norėdami paskambinti ar atsiliepti į skambutį glaudžiame įrenginį prie veido. Kad telefonu naudotis būtų maloniau ir saugiau, pradėkite jį dezinfekuoti.

Ko jums prireiks

Norint išvalyti savo išmanųjį telefoną, jums prireiks šių daiktų:

  • Minkšto arba mikropluošto audinio. Servetėlės, kurios būna komplekte su optikos įrenginiais, monitoriais ir telefonais, taip pat puikiai tinka valymui.
  • Ausų bei dantų krapštukų, jie skirti nešvarumams pašalinti iš sunkiai pasiekiamų vietų.
  • Valymo priemonės.

Senus telefonus be jutiklių galima nuvalyti spiritu ar actu – ekranui tai nepakenks. Šiuolaikiniai išmanieji telefonai turi šiek tiek švelnesnius ekranus, todėl jiems nuvalyti turėsite pirkti specialias priemones. Nenaudokite buitinių valiklių, aerozolių ir langų valiklių. Tinkamos tik priemonės, skirtos elektronikai.

Kiekviena valymo priemonė turi naudojimo instrukciją, bet bendri naudojimosi principai bus tokie:

  1. Nuvalykite ekraną minkštu skudurėliu, kad pašalintumėte nedideles daleles (jos gali palikti įbrėžimus ).
  2. Ant servetėlės užlašinkite ploviklio lašą.
  3. Lengvais judesiais nuvalykite ekraną ir korpusą.
  4. Nupoliruokite ekraną sausu servetėlės kraštu.

Prieš dezinfekuodami išmanųjį telefoną, atjunkite jį nuo įkroviklio. Saugumo dėlei galite užklijuoti visas jungtis. Tačiau vargu ar yra didelė rizika sulieti korpusą: valymo priemonės reikia labai mažai.

Kaip dažnai reikia valyti

Išmanųjį telefoną reikia dezinfekuoti daug dažniau nei valote iš telefono atminties nereikalingus duomenis. Patartina nuvalyti ekraną bent vieną kartą per dieną. Pavyzdžiui, vakare prieš einant miegoti ( prieš nešdamiesi telefoną į lovą ). Apsilankę tualete su išmaniuoju telefonu, prisiminkite, kad reikia plauti ne tik rankas, bet ir dezinfekuoti prietaisą. Tai užtruks kelias sekundes. 

Nevalyto telefono neglauskite prie veido, akių, taip pat nereikėtų telefono liesti lūpomis.