Kaip įdiegti „Android“ savo kompiuteryje

2018.05.22

Išplėskite galimybes ir pradėkite naudotis visomis „Google“ mobiliųjų sistemų funkcijomis personaliniu ar nešiojamuoju kompiuteriu.

Atsisiųskite distributyvą

Iš pradžių „Android“ neturėjo kompiuterių palaikymo su „x86“ architektūra , o senesnės versijos išskirtinai buvo skirtos tik mobiliesiems įrenginiams. Dabar jau nėra jokių apribojimų. Projekto „Android-x86“ kūrėjų svetainėje galite atsisiųsti sistemos paskirstymo rinkinį ( distributyvą ), kuris bus įdiegtas bet kuriame kompiuteryje be jokių problemų. Naujausia galima atsisiuntimo versija yra „Android 7.1“.

Rinkdamiesi distributyvą, atkreipkite dėmesį į bitų skaičių ( 32 – bit ar 64 – bit jūsų operacinė sistema ). Jei jūsų kompiuteryje naudojama x86 architektūra, turite atsisiųsti atitinkamą diegimo paketą. Sistemos tipą galite rasti prie savo kompiuterio savybių. 

Sukurkite diegimo laikmeną

Norėdami sukurti įkrovos laikmeną, rekomenduojame naudoti ne mažesnį kaip 2 GB talpos atmintuką. Failų sistema yra FAT32.

Norint įrašyti distributyvą į USB atmintinę, naudokite programą „Rufus“. Prijunkite diską prie kompiuterio ir nustatykite „Rufus“ nustatymus, kaip parodyta ekrano kopijoje. Pasirinkite ISO formato kūrimą ir spustelėkite disko piktogramą, kad galėtumėt nurodyti vietą siunčiamam „Android“ failui.

Kai ekrane atsiras klausimas apie įrašymo tipą, pasirinkite ISO. Sukūrus įkrovos priemonę, iš USB atmintinės visi duomenys bus ištrinti.

Pradėti be diegimo

„Android-x86“ distributyvas turi funkciją paleisti sistemą be diegimo. Šiame režime galite naudoti visas „Android“ funkcijas, tačiau pakeitimai neišsaugomi. Tiesą sakant, tai demo versija, kuri padės suvokti ir apsispręsti ar kompiuteryje bus patogu dirbti su „Android“.

Iš naujo perkraukite kompiuterį ir paleiskite USB atmintinę – taip, kaip iš naujo įdiegiant „Windows“. Meniu skirsnyje pasirinkite pirmąjį elementą „Paleisti „Android“ be diegimo“.

 

Po trumpo atsisiuntimo atsiras ekranas su kalbos pasirinkimo ir kitais pradiniais nustatymais. Šiuo metu klaviatūra, pelė ir jutiklinė juosta turėtų veikti, jei naudojate „Android“ nešiojamame kompiuteryje. Galima nieko nekonfigūruoti –  šiame režime konfigūracija dar neišsaugoma.

Paspauskite „Kitas“, kol pasieksite pagrindinį sistemos ekraną. Patikrinkite, kaip ši „Android“ versija veikia jūsų kompiuteryje. Wi-Fi, LAN ryšys, vaizdo įrašų atkūrimas – viskas turėtų veikti pagal nutylėjimą, be papildomos konfigūracijos.

Įdiekite sistemą

Jei norite, kad dvi sistemos veiktų jūsų kompiuteryje, sukurkite skaidinį, kad įdiegtumėte „Android“. Diegimas skyrelyje su „Windows“ leis visiškai ištrinti sistemą. „Android“ sistemai turite skirti ne mažiau kaip 8 GB laisvos vietos. Optimalus dydis yra 16 GB.

Spustelėkite ekrane paskutinį punktą „Install Android to harddisk“. Įdiekite „Android“ į standųjį diską. Pasirinkite skirsnį, skirtą „Android“.

Nurodykite FAT32 arba NTFS failų sistemą. Pasirodys įspėjimas, kad bus ištrinti visi duomenys iš pasirinkto skaidinio. Spustelėkite „Yes“. 

Priimkite pasiūlymą įdiegti „GRUB“ programą. Įdiekite „EFI GRUB2“ raktą, jei įdiegiate „Android“ operacinę sistemą kompiuteryje su „UEFI“. Jei yra įprastinė BIOS, spustelėkite „Skip“. 

Spustelėkite „Taip“ dialogo lange «Do you want to install/system directory as read-write?» ( „Ar norite įdiegti / sistemos katalogą kaip „skaityti – rašyti“? ), kad galėtumėte gauti galimybę perrašyti duomenis sistemoje.

Palaukite, kol baigsis diegimas. Po įdiegimo būsite paraginti sukurti vartotojo skyrių sistemos viduje. Spustelėkite „Yes“ ir nustatykite dydį iki 2 000 MB. 

Spustelėkite „Paleisti Android“, kad užbaigtumėte diegimą. Pradinė sistemos konfigūracija visiškai pakartoja pirmąjį naujojo įrenginio įtraukimą į „Android“: jums reikia pasirinkti kalbą, „Wi-Fi“ tinklą ir pridėti „Google“ paskyrą.

„Android-x86“ nėra vienintelė „Android“ kompiuterio versija. Norėdami paįvairinimo, galite įdiegti „Remix OS“. Programa yra labiau paprastesnė diegimo ir kūrimo atžvilgiu, ir ji buvo sukurta kompiuteriui, nors ir pagrįsta „Android“ ekosistema.