„Lacona“ – universali paieškos sistema skirta „Mac“ kompiuteriams

2018.05.21

Tai nedidelė programa, kuri gali padėti surasti reikiamą informaciją ar atlikti kai kuriuos veiksmus už jus.

Visi „Mac“ vartotojai mėgsta „Spotlight“ – tai paieškos juosta „macOS“, kurioje galima ieškoti bet kokios pageidaujamos informacijos internete. „Spotlight“ turi daug alternatyvų ir imitatorių, pavyzdžiui, patogųjį „Alfred“.

„Lacona“ – dar viena paleidimo priemonė, panaši į „Spotlight“, bet daug funkcionalesnė. Kūrėjai sako, kad tai galėtų būti vadinama „Siri“ macOS“ „antrininke“. Programos funkcijos yra įspūdingos. Ji sugeba:

  1. Atidaryti failus, aplankus, nustatymus, adresatus ir programas.
  2. Atidaryti URL ar failų sistemas.
  3. Atlikti paiešką internete.
  4. Sukurti priminimus ir planuoti įvykius kalendoriuje. Tiesiog įveskite, pavyzdžiui, „planuoti susitikimą rytoj 11:00“.
  5. Paleisti muziką per „iTunes“.
  6. Skambinti telefonu, išsiųsti pranešimus ir laiškus.
  7. Apskaičiuoti ir keisti dydžius.
  8. Išversti žodžius, frazes ar visas svetaines.
  9. Rašyti laiškus „Twitter“, „Facebook“ ar „Skype“.
  10. Pridėti užduotis į „Todoist“.

Kita įdomi „Lacona“ funkcija yra integracija su „IFTTT“ paslauga. O tai reiškia beveik neribotą užduočių ir pasikartojančių veiksmų automatizavimą.

Integruoti „Lacona“ ir „IFTTT“ yra labai paprasta. Eikite į „Lacona“ nustatymus, po to į skirtuką „Addons“ ir įdiekite plėtinį „IFTTT“. Spustelėkite skiltį „Jungtis prie kanalo“ ir patvirtinkite, kad norite įjungti „Webhooks“ programėlę.

Tada atidarykite „IFTTT“ nustatymų puslapį, raskite simbolius ir nukopijuokite šiuos simbolius į laukelį „Maker Channel Key“, esantį „Lacona“ nustatymuose. Dabar galite kurti „IFTTT programas“, kurios paleidžiamos pagal „Lacona“ komandas.

Vienintelis programos trūkumas yra tai, kad kai kurios papildomos nemokamos versijos funkcijos atliekamos su nedideliu vėlavimu, per kurį „Lacona“ prašo įsigyti „Pro“ versiją už 29 USD ( 25eurus ). Tačiau dauguma funkcijų yra nemokamos.