Išrinkite tėvams šiuolaikinį išmanųjį įrenginį vietoj senovinio mygtukinio telefono

2018.05.16

Šie patarimai padės jums pasirinkti tinkamiausią išmanųjį telefoną, kuriuo vyresnio amžiaus žmonės su malonumu naudosis.

Vis daugiau ir daugiau žmonių perka išmaniuosius telefonus, ir mūsų tėvai – nėra išimtis. Net jei dabar jiems atrodo, kad senasis „Nokia“ yra patogiausias telefonas pasaulyje, nusipirkę išmanųjį telefoną, po kurio laiko jie jums pasakys ačiū. Galbūt tėvams nepatinka naršyti internete ar „Instagram“ socialiniame tinkle, bet jiems bus malonu gauti anūkų nuotraukas ar video žinutes.

Lieka išrinkti išmanųjį telefoną, kuris jiems labiausiai tiks. Renkantis atkreipkite dėmesį į penkias pagrindines charakteristikas.

Ekrano dydis

Tėvams neabejotinai reikia didelio ekrano, nors pereiti iš mažo kvadratinio ekrano nebus lengva. Rašyti be klaidų ir viską aiškiai matyti galima ir s 4,7 colio ekrane. O štai išmaniojo telefono, kurio ekranas yra didesnis nei 5,5 colių imti neverta – tokiu įrenginiu bus nepatogu naudotis viena ranka.

Akumuliatoriaus talpa

Daugelis tėvų didžiuojasi tuo, kad jų legendinis „Siemens“ gali gyvuoti savaitę be įkrovimo. Todėl jiems labai svarbu turėti išmanųjį telefoną su talpia baterija.

Prietaisų, kurių nereikės krauti savaitę, jūs nerasite. Bet parinkti telefoną, kuriuo bus galima pilnai naudotis bent jau vieną dieną, yra visiškai įmanomas variantas. Jei planuojate pirkti išmanųjį telefoną su 5 colių ekranu, tada akumuliatoriaus talpa turėtų būti ne mažesnė kaip 2500 mAh. Jei su 5,5 colio – mažiausiai 3000 mAh. Optimalus akumuliatoriaus galingumas yra 4000 mAh.

Fotoaparatas

Galvojate, kad tėvai fotoaparato nenaudos? Tačiau praktika rodo, kad šis paprastas įrankis ( fotoaparatas ) yra labai populiarus tarp senosios kartos atstovų. Kiekviena mama bus laiminga galėdama fotografuoti ir jus, ir anūkus, gražias sodo gėles bei patiekalus, kuriuos puikiai pavyko pagaminti. Todėl atkreipkite dėmesį į šį parametrą. Geriausia, jei pagrindinės kameros skiriamoji geba bus didesnė nei 8 Mp, priekinės – mažiausiai 3 Mp.

Dažnai tėvų darytos nuotraukos yra šiek tiek neryškios, nes kai paspaudžia fotografavimo mygtuką, telefonas rankose gali sujudėti. Norėdami to išvengti, sureguliuokite laikmatį 2-3 sekundėms. Tiek laiko pakaks, kad nukreipti išmanųjį telefoną į fotografuojamą objektą, o garsinis signalas praneš, kada įrenginį reikia laikyti stabiliai.

Operacinė sistema

Rekomenduoti konkrečią operacinę sistemą yra sunku, todėl geriau įsigyti išmanųjį telefoną su ta pačia sistema, kokią turi ir jūsų mobilus telefonas. Tai leis jums greičiau atsakyti į jūsų tėvų klausimus, nebereikės iš naujo nagrinėti įrenginio. Išmokyti artimuosius naudotis išmaniuoju telefonu, kurio sąsaja jums jau seniai pažįstama, yra daug lengviau nei mokytis pačiam su visa šeima.

Kai mokysite savo tėvus naudotis išmaniuoju telefonu, nesigilinkite į smulkmenas. Tiesiog parodykite, ką turi paspausti vienu ar kitu atveju. Atsiminti instrukcijas bus lengviau, o suprasti, kodėl viskas turi būti padaryta būtent taip, paaiškės laikui bėgant, kai bus naudojamasi įrenginiu.

Korpusas

Vyresnei kartai yra svarbu, kad būtų lengva naudotis įtaisu ir kad jis būtų patvarus, todėl išmaniojo telefono korpusas turėtų būti plastikinis. Tai yra neprivaloma sąlyga, tačiau plastikinis korpusais visais atvejais jiems bus geresnis. Be to, reikalui esant, jo pakeitimas būtų lengvesnis ir pigesnis.

Vis dėlto, jei pasirinkote svajonių išmanųjį telefoną, kurio korpusas pagamintas iš stiklo ar metalo, tiesiog nupirkite apsauginį dėklą.

Idealus tėvų išmanusis telefonas turėtų pasižymėti ryškiu ir dideliu ekranu, talpia baterija, vidutinio dydžio kamera ir tokia pačia operacinė sistema kaip ir jūsų išmaniojo telefono.

Vadovaudamasi šiais principais, aš nupirkau savo mamai „Xiaomi Redmi 4X“, kurį su pasitikėjimu galiu rekomenduoti ir jums. Žinoma, puikiai tinka ir „Phone“ įrenginiai „6“ ar naujesnės versijos – jo paprastumui ir nepriekaištingai kokybei nėra lygių.