6 saugumo ir privatumo patobulinimai, skirti „Windows 10“ atkeliauja su „2018 April Update“

2018.05.10

Saugumas yra pagrindinis atnaujinimo argumentas. Pagaliau „Microsoft“ išleido ilgai lauktą „Redstone 4“ naujinimą, kuris buvo pavadintas „Windows 10 April 2018 Update“ ( balandžio ) atnaujinimais.

 Masinis naujinimo diegimas prasidėjo gegužės 8 d. 2018 balandžio atnaujinimuose realizuota keletas naujų įdomių funkcijų ir galimybių, tokių kaip „laiko juostos informacija“. Bet svarbiausia tai, kad šiame naujinime „Microsoft“ žymiai pagerino sistemos saugumą.

1. „Windows Defender“ saugos centro patobulinimai

Šiame atnaujinime „Microsoft“ kūrėjai supaprastino prieigą prie pagrindinių saugumo valdymo elementų. Dabar vartotojai gali naudotis pagrindinėmis „Windows 10“ apsaugos funkcijomis, esančiomis sistemos kontekstiniame meniu.

Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite „Windows Defender“ piktogramą „Security Center“ ir jūs galėsite greitai nuskaityti bei patikrinti įrenginį nuo virusų, atnaujinti „Windows Defender“ antivirusinę duomenų bazę arba atidaryti „Windows Defender“ saugos centrą.

2. Režimas „Pagerinta apsauga ir pranešimų nustatymas“

Pagrindinis „Windows Defender“ trūkumas yra prastos konfigūravimo parinktys. Todėl „Microsoft“ šiek tiek išplėtė savo antivirusinės programinės įrangos galimybes. Puslapyje „Įrenginio sauga“ ( „Device Security“) su „Windows Defender“ galite ne tik peržiūrėti „Windows 10“ būsenos ataskaitas, bet ir keisti saugumo funkcijas, taip pat įgalinti „Pagerintos apsaugos režimą“.

Galiausiai galėsite tiksliai suskirstyti pranešimus, kuriuos jums rodo „Security Center“, kad jie neblaškytų jūsų dėmesio, kai tuo metu dirbsite ar pramogausite.

3. Paskyros apsauga

Vartotojų paskyros apsaugos būdai, kai jie prisijungia prie „Windows 10“, tapo įvairesni. Jūs galite prisijungti naudodami savo „Microsoft“ paskyros slaptažodį arba naudodamiesi „Windows Hello“ veido atpažinimo, pirštų atspaudų ar PIN kodo funkcijomis.

Be to, atnaujinta „Windows 10“ 2018 balandžio versija pagerino dinaminio užrakto funkciją („Dynamic Lock“ ). Ji blokuoja „Windows“, jei jūs su savo išmaniuoju kišenėje nueinate per toli nuo savo kompiuterio. Dabar dinaminis užraktas integruotas su „Windows 10“ pranešimų centru.

4. Automatinė žiniatinklio užpildymo forma „Edge“ sistemoje

„Microsoft Edge“ saugumas taip pat yra gana geras. Naujoji naršyklės automatinio užpildymo funkcija leidžia saugiai saugoti adresus, kreditinės kortelės duomenis ir slaptažodžius, apsaugoti juos nuo įtartinų internetinių parduotuvių svetainių ar netikrų mokėjimo formų. Jei anksčiau nenaudojote „Edge“, nes abejojote dėl ​​jos saugumo, dabar būtų pats laikas pradėti ja naudotis.

5. „Windows Defender Application Guard“ (WDAG)

Pasak „Microsoft“, „Windows Defender Application Guard“ sistema apsaugo net nuo pačių sudėtingiausių naršyklių atakų. „Windows Defender Application Guard“ naudoja debesų pagrįstą virtualizavimo technologiją atidarydama įtartinas svetaines izoliuotoje aplinkoje. Net jei netyčia atsidursite apgaulingoje svetainėje „Edge“ aplinkoje, niekas negalės sugadinti sistemos.

„Windows Defender Application Guard“ pasirodė ankstesniame „Windows 10“ „Enterprise“ atnaujinime. Dabar ji taip pat yra įtraukta į „Windows 10 Professional“, taigi padidinta apsauga nuo sukčiavimo gali būti taikoma ne tik verslo įmonėms, bet ir paprastiems vartotojams.

6. „OneDrive“ failų atkūrimas

Turbūt daugelis prisimena neseniai buvusią kriptografinių virusų bangą. Jie šifruoja bei perima jūsų failus ir ima pinigus už galimybę juos grąžinti. „Microsoft“ pateikė naujų virusų išpuolių tikimybę.Nauja „OneDrive“ „Files Restore“ funkcija dabar integruota su „Windows Defender“ ir „Microsoft Office“.

„OneDrive“ saugykloje saugokite svarbius failus ir, jei netyčia jus užpultų virusiniai šifratoriai, „Windows Defender“ pašalins išpuolio įrankį ir atkurs paveiktus failus  per „OneDrive Files Restore“. Ši funkcija gali atkurti visus per pastarąsias 30 dienų pakeistus „OneDrive“ duomenis.

Jei to nepakanka ir norite išbandyti dar daugiau naujų funkcijų, galite prisijungti prie „Windows Preview“ peržiūros, kad galėtumėte gauti naujinimus anksčiau nei kiti vartotojai.