Sekanti „MacBook Pro“ serija gali būti labai galinga, bet apribota iki 16 GB RAM

2018.05.01

Šiuo metu „MacBook Pro“ atrodo pernelyg brangus prietaisas, bet vėliau jis dar labiau patobulės, „Intel“ naujausių „Coffee Lake“ procesorių dėka. Deja, vartotojai vis dar negalės pakelti savo RAM atminties iki 32 GB.


„Apple MacBook Pro“ serija su 10 nm „Cannon Lake“ procesoriais palaikys iki 32 GB RAM, tačiau jie bus paruošti tik 2019 metais.

„Intel“ neseniai perspėjo, jog jų 10 nm „Cannon Lake“ serijos procesoriai nebus paruošti iki 2019 metų, o tai reiškia, kad šiais metais neišvysime „MacBook Pro“, kuris palaikytų iki 32 GB RAM. Savo trijų mėnesių pajamų pranešime „Intel“ didelį dėmesį išreiškė 14 nm čipsetų tiekimui šiais metais. Netgi jei procesoriai, naudojantys 10 nm technologiją, pasirodytų šiemet, jie nebūtų plačiai prieinami iki 2019 metų.

Brian Krzanich, „Intel“ viršininkas, pranešė, kad prieinamumo problema atsiranda dėl 10 nm technologijos čipsetų pelno. Taip pat dėl gamybos gali būti išeikvotas didelis kiekis pusiau pralaidžių plokštelių. „Intel“ šias bėdas nori išspręsti, prieš pradedant masinę produkciją.

„Cannon Lake“, pirmoji „Intel“ 10 nm procesorių serija, suteiks galios efektyvumo ir našumo pagerinimus. Šie pagerinimai idealiai tiks nešiojamų kompiuterių gamintojams dėl ilgesnio baterijos tarnavimo laiko ir mažo šilumos generavimo.

„Cannon Lake“ taip pat palaikys LPDDR4 atmintį, taigi „Apple“ galės inkorporuoti ją į „MacBook Pro“ su 32 GB RAM, nesinaudojant DDR4 maršrutu. Nepaisant panašaus pavadinimo, šios dvi technologijos yra labai skirtingos. Dabartiniai „Intel“ procesoriai, kuriuos naudoja „MacBook Pro“, nepalaiko LPDDR4 technologijos, todėl dabartinės generacijos „MacBook Pro“ modeliai gali naudoti tik iki 16 GB RAM. „Apple“ tikriausiai lauks „Cannon Lake“ serijos, kad padidintų RAM.

Kodėl šiais metais dar verta atsinaujinti į „MacBook Pro“? 

„Intel Coffee Lake“ procesoriai palaiko iki 6 branduolių ir 12 gijų, taigi kompiuterio našumas labai įspūdingas. Vaizdo įrašų kūrėjams ir profesionalams, be abejonės, patinka kuo didesnis branduolių kiekis. Taip pat 15 colių nešiojami kompiuteriai su „Thunderbolt 3“ lizdais suteikia didelį pralaidumą, vis dėlto tam reiktų nusipirkti platesnį saugiklių rinkinį. Jei to neužtenka, praeitos generacijos„MacBook Pro“ modeliai parduodami už žymiai mažesnę kainą.