6 priežastys, kodėl „iPhone X“ vis dar yra geresnis negu „Galaxy S9“ ir „S9 +“

2018.04.05

Nors naujasis „Galaxy S9“ gavo gerus vidinius parametrus ir unikalų fotoaparatą, tačiau daugeliu atžvilgiu vis dar nusileidžia „Apple“ išmaniajam telefonui.

 1. „A11 Bionic“ išlieka galingiausiu lustu 

Tai jau tapo norma, kad kiekviena nauja karta išmaniųjų telefonų modelių turi vis efektyvesnius procesorius. Taigi, „Samsung Galaxy S9“ gavo aštuonių branduolių „Snapdragon 845“, kuris pakeitė „835“. Naujasis „Qualcomm“ lustas pasirodė esantis galingiausias iš visų „Android“ sprendimų, tačiau prieš „Apple“ procesorių kai kuriuose bandymuose jis vis dar pralaimi. 
Pavyzdžiui, bandymuose su „Geekbench 4“ „Galaxy S9 +“, kuris turi „Snapdragon 845“ procesorių, pelnė 8 295 taškus. Tai geriausias visų „Android“ operacinės sistemos išmaniųjų telefonų rezultatas, tačiau „iPhone X“ su „A11 Bionic“ lustu pasirodė geriau ir gavo 10 357 taškus.

Praktikoje šis pranašumas bus pastebimas atliekant labai sudėtingas užduotis, pavyzdžiui, apdorojant vaizdo įrašą. Sakykim, 2 minučių įrašą iš 4K į 1080 p. galima perkoduoti su programa „Adobe Premiere Clip“. Taigi, „Galaxy S9 +“ atlieka šią užduotį per 2 minutes ir 32 sekundes, o „iPhone“ X užtenka tik 42 sekundžių.

2. „Animodžiai“ (animuoti paveikslėliai) akivaizdžiai pranoksta „selfi“ (asmenukių nuotraukas) 

„Apple“ animodži paveikslėliai, imituojantys jūsų veido išraiškas, sukuria daug malonesnį įspūdį nei panašūs „Samsung“ sprendimai. „Self-image“ „Galaxy S9“ įrenginyje leidžia jums sukurti skaitmeninį avatarą, kuris ne visada atrodys panašus į jus. Tikslios mimikos jis tikrai neperduoda, naudingų nustatymų skaičius yra ribotas, o jo judesiai atrodo nenatūralūs.
 

3. Veido ID technologija lieka neprilygstama

„IPhone X“ veido atpažinimo technologija vis dar yra patikimiausia. Ji remiasi „TrueDepth“ jutiklių sistema, kur projektuojama į veidą daugiau kaip 30 000 nematomų taškų, sukuriant išsamų struktūrinį paveikslą. „Apple“ taip pasitiki šia technologija, kad netgi galima ja naudotis mokant pinigines įmokas, ko negalima pasakyti apie „Galaxy S9“.

„Samsung“ išmanieji telefonai taip pat gali atpažinti savininką pagal veidą, tačiau ši technologija veikia remiantis vieninteliais kameros ir programinės įrangos algoritmais. Ši sistema nežino, kaip išmokti jus atpažinti, jei staiga pasirodytumėt su barzda ar su šaliku per pusę veido. Štai kodėl tokia sistema veikia kartu su rainelės skaitytuvu, tačiau net ir tandeme, ji nepranoksta „Apple“ „Face ID.“ Šį testą aiškiai pademonstruoja užsienio kolegų bandymai.

4. „Bixby“ dar nepasiekia „Siri“ lygio

„Apple“ balso asistentas, žinoma, nėra visai tobulas. Tai gali patvirtinti kiekvienas, kuriam nors kartą teko ginčytis su juo ar paprašyti atsakymų į sudėtingus klausimus. Tačiau yra daugybė sričių, kuriose „Siri“ veikia beveik be klaidų: nustato įspėjimus, atpažįsta ir spausdina tekstą, kuria priminimus. Visa tai „iPhone X“ įrenginyje gali būti padaryta be žmogaus rankų pagalbos.

„Samsung“ padėjėjas „Bixby“, nors ir yra kuriantis, tačiau jam vis dar toli iki „Siri“. Jo gebėjimų spektras yra daug siauresnis. Galbūt kada nors jis pasieks aukščiausio lygio balso padėjėjų „Apple“ ir „Microsoft“ lygį, tačiau mažai tikėtina, kad tai įvyks artimiausiu metu.

5. „iPhone X“ turi labiau patobulintą priekinę kamerą 

Anksčiau minėtos „TrueDepth“ sistemos jutikliai „iPhone X“ skirti ne tik išmaniojo telefono atrakinimui pagal veidą, tačiau ir tikrajai „asmenukės magijai“. Tai butų autoportretai su tinkamu tolimesnio fono išblukinimu, studijų apšvietimas ir kiti efektai. Programinės įrangos algoritmai leidžia jums pridėti į kadrą nustatytos krypties šviesą, pabrėžti veido kontūrus arba visiškai užtamsinti visą foną.

„Galaxy S9“ gavo tokią pat priekinę fotokamerą kaip ir „Galaxy S8“. Ji taip pat bando sulieti foną, bet tai atlieka ne taip kokybiškai. Kardinalaus priekinio fotoaparato patobulinimų turėtumėm sulaukti tik kitame „Samsung“ kompanijos telefone.

6. „iOS“ pagal atsinaujinimų užtikrinimą neturi konkurentų 

„Galaxy S9“ vartotojai gauna „Android Oreo“, tačiau praėjusių metų lyderio savininkai kai kuriose šalyse vis dar negauna atnaujinimų, skirtų šiai OS versijai. „Samsung“ akivaizdžiai neskuba išleisti atnaujinimų. Mažai tikėtina, kad tai pasikeis su naujais „devyntukais“.

„IPhone“ savininkai gali būti visiškai ramūs, žinodami, kad per trumpą laiką jie gaus visus svarbius pataisymus ir svarbius naujinius. Paprastai naujausia „iOS“ versija pasirodo „Apple“ išmaniuosiuose telefonuose per kelias dienas po jų išleidimo. Tai patvirtina naujausi statistiniai duomenys. Net jei būna keletas trukdžių ir atnaujinimai sklandžiai neveikia, „Apple“ stengiasi kuo greičiau ištaisyti susiklosčiusią padėtį. 

Straipsnio šaltinis: 8 Reasons the iPhone X Beats the Galaxy S9