iPhone SE 2 gandai, parametrai, funkcijos, kaina, pasirodymo data ir kitos detalės

2018.03.09

iPhone SE iš išvaizdos nesiskiria nuo iPhone 5s, bet jo našumas yra didesnis už iPhone 6s, todėl prietaisą iš karto pamilo vartotojai, kurie norėjo patvaraus, bet kompaktiško išmanaus telefono.

 Jau praėjo du metai ir dar nesulaukėme telefono įpėdinio, tačiau gandų apie iPhone SE 2 netrūksta, o tai reiškia, kad galbūt šiais metais Apple, pagaliau, mums suteiks kompaktišką, bet labai patvarų telefoną. Paruošėme visas žinomas iPhone SE 2 naujienas apie jo parametrus, funkcijas, kainą ir daugiau.

IPHONE SE 2 EKRANAS IR REZOLIUCIJA

Nors kompanijai būtų logiška išlaikyti tą patį 4 colių ekraną, yra gandų, kad sulauksime šiek tiek didesnio 4.2 colių ekrano. Nors tai ir nėra astronominis skirtumas, tačiau tai gali reikšti, kad įrenginys turės didesnę bateriją bei geresnę rezoliuciją.

IPHONE SE 2 PROCESORIUS, RAM BEI VIDINĖ ATMINTIS

A11 Bionic naudojimas labai pakeltų kompaktiško prietaiso kainą ir, kadangi A10 Fusion vis dar yra pajėgus, Apple planuoja į pasirodysiantį prietaisą inkorporuoti būtent šį čipsetą. A10 Fusion yra iPhone 7 bei iPhone 7 Plus telefonuose ir turi keturių branduolių procesoriaus konfigūraciją. Prieš iPhone 7 ir iPhone 7 Plus pristatymą, Apple taip pat pristatė iPhone SE, kuris turėjo Apple A9 čipsetą, esantį iPhone 6s ir iPhone 6s Plus telefonuose.

A10 Fusion tikrai nėra blogas, kalbant apie našumą, ir jis vis dar yra greitesnis už Snapdragon 845 bei Exynos 9810, kurie šiomis dienomis yra greičiausi procesoriai Android flagmanuose. Priešingai nei A11 Bionic, A10 Fusion gali išlaikyti arba našumo, arba efektyvumo branduolius aktyvius, bet negali išlaikyti aktyvių visų keturių branduolių. Tai nedarys didelės įtakos našumui, jei turite iPhone 7 ar iPhone 7 Plus, žinote, koks bus iPhone SE 2 greitis su šiuo procesoriumi. Laikydamiesi tradicijų, Apple neinkorporuos padidinamos talpyklos, taigi, iPhone SE 2 talpa bus 32 arba 128 GB.

Labai tikėtina, kad talpykla bus paremta UFS 2.1 standartu, dėl to telefonas bus labai jautrus ir greitai užkraus programėles. Siekiant padidinti A10 Fusion našumą, įrenginys turės 2 GB LPDDR4X RAM atminties. iOS platformai, 2 GB RAM atminties yra daugiau negu užtektinai.

IPHONE SE 2 AUSINIŲ LIZDAS IR KITOS FUNKCIJOS

Deja, iPhone SE 2 neturės ausinių lizdo, kadangi Apple atsisveikino su archajišku komponentu nuo iPhone 7/iPhone 7 Plus pasirodymo. Kad galėtumėte krauti prietaisą ir ko nors klausytis, turėsite pasinaudoti Lightning jungties pranašumu arba naudotis Bluetooth ausinėmis. Kalbant apie krovimą, iPhone SE 2 gali sulaukti palaimos, kadangi kalbama, jog mažasis iPhone sulauks belaidžio krovimo funkcijos. Tai reikštų, kad iPhone SE 2 skirsis nuo savo pirmtako stikliniu galu.

Face ID funkcijos nesulauksime, nes telefonas turės tuos pačius storus rėmelius, kaip iPhone 8 ir iPhone 8 Plus telefonai. Trumpai tariant, iPhone SE 2 turėtų turėti home mygtuką su Touch ID funkcija. Dar vienas pasikeitimas, kurio galime sulaukti yra IP67 atsparumas vandeniui. Nors jis apsaugo mažiau negu IP68, kurį turi Samsung Galaxy S9 bei S9+ telefonai, iPhone SE 2 vis tiek sugebės apsisaugoti nuo dulkių ir vandens. Taip pat manome, kad kompaktiškas prietaisas sulauks 3D Touch ekrano. Gali atrodyti nelogiška, nes programuotojai nepasinaudojo šios funkcijos pranašumais, bet ši funkcija daugiau ar mažiau padeda sutaupyti laiko, naudojantis telefonu.

IPHONE SE 2 KAMERA

Nors ir labai norėtume sulaukti dvigubos kameros, neatrodo, kad tai įvyks. Toks sprendimas, ko gero, priimtas dėl mažesnių išlaidų ir dėl siekio sukurti pigesnį iPhone modelį. Manome, kad telefonas sulauks 12 MP galinės kameros su OIS palaikymu bei 7MP priekinės kameros. Panašu, kad iPhone SE 2 sulauks iPhone 7 techninės įrangos, kalbant ir apie kameros aspektus. Turėkite omenyje, kad dėl dvigubos kameros trūkumo, telefonas neturės optinio priartinimo ir vartotojams teks naudotis skaitmeninio priartinimo funkcija. Taip pat nebus galima naudotis portreto rėžimu, kuris yra prieinamas tokiuose modeliuose, kaip iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus bei iPhone X. Dar nėra aišku, ar Apple sukurs programinės įrangos atnaujinimą, kuris leis šiam telefonui naudoti portreto rėžimą. Kol kas, jei norite geresnių kameros ypatybių, rekomenduojame įsigyti didesnio dydžio modelius.

IPHONE SE 2 PASIRODYMO DATA BEI KAINA

Remiantis gandais, iPhone SE 2 bus pristatytas kasmetinėje WWDC 2018 konferencijoje, kuri vyks birželio mėnesį. Kaip bebūtų, galimas atvejis, kad Apple surengs kitą renginį šį mėnesį ir prietaisą pradės pardavinėti kuo greičiau, kad išsaugotų vietą pigesnių telefonų rinkoje. Pranešimuose taip pat rašoma, kad dėl belaidžio krovimo, šiek tiek geresnės techninės įrangos ir naujo dizaino, iPhone SE 2 kaina bus šiek tiek didesnė negu jo pirmtako. Manome, kad pagrindinis modelis kainuos 365 eurus, o 128 GB modelis – 446 eurus.

Didžiausios talpos modelis, iš tikrųjų, bus pigesnis už iPhone 8, kurio kaina prasideda nuo 568 eurų. Kita vertus, iPhone 7 32 GB modelis kainuoja 446 eurus, taigi beveik tos pačios techninės įrangos ir geresnių funkcijų telefonas su mažesniu ekranu kainuos 80 eurų pigiau.

IPHONE SE 2 MANOMŲ PARAMETRŲ IR FUNKCIJŲ SĄRAŠAS

• Ekrano dydis: 4.0-4.2 colių LED apšviečiamas IPS ekranas
• Rezoliucija: 1136×640 (vaizdo santykis 16:9)
• Čipsetas: Apple A10 Fusion
• Procesorius: Keturių branduolių (du Hurricane 2.34 GHz branduoliai + du Zephyr branduoliai)
• Vaizdo plokštė: PowerVR Series7XT Plus (šešių branduolių)
• RAM: 2 GB LPDDR4X
• Vidinė atmintis: 32 arba 128 GB
• Galinė kamera: Vieno lęšio 12 MP su 4K 30 FPS palaikymu (OIS palaikymas)
• Priekinė kamera: 7 MP
• Wi-Fi: 802.11ac adapteris
• Baterijos talpa: Mažesnė už iPhone 7
• Ausinių lizdas: Nėra
• Bluetooth: 5.0
• Funkcijos: Belaidis krovimas, greitasis krovimas, Touch ID, Siri, 3D Touch, IP67 atsparumas vandeniui
• Manoma kaina: 365 eurai už pagrindinės talpos modelį