Kriptovaliutos pristatymas

2018.03.05

Kriptovaliuta. Atrodo, kad pastarosiomis dienomis mes su ja susiduriam visur, nesvarbu, ar jūs kalbėsite apie ankstesnį Bitcoin (BTC, 2009), ''Ethereum'' (dažnai vadinamas Bitcoin Mk.2) ar kažkokios įmonės kripto monetas, tokias kaip ''Ripple'' ir ''Kodak'', "Initial Coin Offerings" (ICO) -pradiniai monetų pasiūlymai. Čia visko tiek daug, pabandysime išsiaiškinti šią netvarką.

Per ateinančius porą mėnesių mes išleisime keletą straipsnių (vieną kartą per savaitę), kuriuose aprašysime kriptovaliutos vertę, bei nagrinėsime šias temas:

  • Pagrindinės technologijos (blokavimo schema)
  • Nekilnojamojo turto poveikis realiame pasaulyje
  • Bitkoino ir kripto valiutų kursai lyginant su grynaisiais pinigais
  • Apsvarstymai / pasekmės prekybai kriptovaliuta
  • Investicijų svarstymai / pasekmės kriptovaliutai
  • Kriptovaliutos reguliavimas

Prieš pradedant nagrinėti šias temas, pažvelkime į tai, kodėl mes priėjome prie išvados, kad turime atlikti tokį išplėstą darbą (užuomina, tai ne tik dėl to, kad BTC praėjusiais metais pasiekė apie 20 milijonų dolerių).

Bitkoino istorija

Bitkoinas prasidėjo iš nieko. Tai yra virtuali valiuta. Skirtingai nuo realios valiutos, ši valiuta neturi centrinio banko ir nėra vyriausybės kontroliuojama. Iš pradžių buvo atliktas techninis darbas, kuris, kaip manoma buvo visko pradžia, nes realybėje vyravo nusivylimas dalinės bankų sistemos rezervuarais, kurie šiandien egzistuoja daugelyje pasaulio šalių. Tai buvo priimta kaip priemonė užtikrinti privatumą žmonėms, atliekantiems sandorius "juodoje rinkoje" vykdant neteisėtą ar abejotiną veiklą. Anonomiškumas buvo apsunkintas, nes buvo suimtas Ross Ulbricht (žinomas kaip "Dread Pirate Roberts" pravarde), originalios rinkos ''Šilko kelias'' steigėjas.

Šiuo metu vis dar nėra lengva nustatyti šalis, kurios dalyvauja operacijose. Žvelgiant iš teisėsaugos pusės, ir žinant tai, kad šiuolaikiniame bankininkystės pasaulyje yra būtina žinoti savo kliento (arba KYC) taisykles, kurios reikalauja išsamių patikrinimų, siekiama veiksmingai patvirtinti, kad banko paskyros ar investicinės sąskaitos turėtojas yra tas pats asmuo, kas pristato esąs. Bitkoinų naudotojais gali būti kiekvienas, turintis piniginę, kuri, žinoma, yra tik techninė detalė, ir iš jūsų, kaip realybėje nereikalaujama, kad būtų paimtas pasas prieš atidarant paskyrą.

Tačiau tai keičiasi, nes daugelis organizacijų, kurios prekiauja "Bitcoin", turi nustatyti šalis, su kuriomis jos vykdo sandorį, laikytis nustatytų reikalavimų ir tam tikrais būdais stebėti augančios valiutos požymius. Kiti ženklai yra lėtai besikeičiantys santykiai tradicinėje finansinių paslaugų pramonėje žiūrint tiek iš pačios valiutos, tiek iš pagrindinės blokavimo technologijos pusės. Galbūt tai ne taip dramatiška, kaip pradėtas perversmas, kuriame Jamie Dimon ("JPMorgan Chase" generalinis direktorius) 2018 m. sausio mėn. atsisakė kai kuriuos veiksmus pavadinti sukčiavimo atveju, sakydamas, kad jis apgailestauja dėl šio nesusipratimo.

Finansinės institucijos susiduria su rizika, kad mokėjimų apdorojimą gali pakeisti technologijos.

Kitas institucinis pritarimas atsirado mainų forma, kuri įtrauktų į tradicinius mainus (CME ir Cboe) leidimą, ir būtų užtikrinta tradicinėms institucinėms finansinių paslaugų įmonėms sudaryti sandorius ir pasiūlyti savo klientams "Bitcoin" poziciją, niekada realiai nepalietus pačios valiutos.

Taigi, ar mes vis dar ten? Ar tai yra finansų ateitis? Visiškai aišku, kad atsakymas yra ne, ar bent jau kolkas ne.

Kriptovaliuta – taisomos problemos

Nuogąstaujant dėl to, kas egzistuoja tiktai skaitmeniniame pasaulyje, ir sprendžiant veiksmus, susijusius su kriptovaliutos naudojimu kaip vertybinių popierių saugykla, buvo nulaužtos biržos ir pavogtos piniginės kartu su teisės praradimu jose laikyti tikrąją valiutą, skirtą įprastiniams sandoriams, kurie yra atidėti dėl netinkamo apdorojimo ar dėl jų nepastovumo. Kyla daug potencialių klausimų, susijusių su Bitcoin ir kitomis kriptovaliutos priemonėmis, pavyzdžiui, ''Ethereum''. Nors visi žinome, kad vienintelė konstanta yra pasikeitimas, tai nereiškia, kad tai išeitis, kuri mums patiktų.

Centriniai bankai ir vyriausybės turi pasitikėjimą (įvairiu laipsniu), tačiau, kaip valiutos, kuri laikoma teisėta mokėjimo priemone (ankstesnėmis dienomis) emitentai pažadėjo kažką potencialiai realaus, nors kai kuriems aukso luitams, jie yra neprilygstami.

Tokiu atveju yra pagrindinė fundamentali švietimo ir pasitikėjimo problema, kurią reikia išspręsti. Švietimas rūpinasi tais, kurie yra ankstyvosiose stadijose (kuriose mes visi dar esame), ir kai tiktai kritinė masė tampa pakankamai reikšminga, tuomet galima pasikliauti ir pasitikėti (pažymima, kad galima, tačiau nebūtinai taip ir bus).

Kas toliau?

Likite su mumis artimiausiomis savaitėmis. Mes kalbėsime apie technologijas, pinigus, prekybą, investicijas ir jų reguliavimą. Mes pažvelgsime į pinigines, buhalterines knygas, bitkoino keitimus, vertybinių popierių biržas, investicijų portfelius, nepastovumą ir rinkos manipuliacijas.

Mes palyginsime aukso standartą, ''LIBOR'' nustatymus, banko gelbėjimo operacijas.

Būk su mumis!