7 programos, padėsiančios rasti pavogtą išmanųjį telefoną („Android“)

2018.10.22

Apsaugokite savo išmanųjį telefoną, kol jo nepraradote. Žinoma, „Google“ turi vietinę paieškos priemonės paslaugą.

 Jos pagalba nuotoliniu būdu galite sekti savo telefoną, planšetinį kompiuterį ar laikrodį. Jei įrenginys nebus prijungtas prie interneto, „Google“ rodys vėliausią prisijungimo vietą.

Be to, „Samsung“ ir „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų savininkai gali ieškoti savo įrenginių naudodamiesi gamintojų įmontuotomis paslaugomis: „Find My Mobile“ ir „Mi Cloud“.

Tačiau visi šie sprendimai nusileidžia specializuotoms programoms. Pavyzdžiui, integruotos paslaugos nepalaiko SMS gavimo komandų, kurios būtų naudingos, jei vagis nuo tinklo atjungtų pavogtą išmanųjį telefoną. Taip pat jos nežino kaip fotografuoti vagį ir įrašyti jo pokalbius. Be to, jų lengva atsikratyti: pakanka, kad užpuolikas atjungtų jūsų sąskaitą.

Šiame straipsnyje parinktos programos yra funkcionalesnės ir patikimesnės. Tiesa, dauguma iš jų užpuolikas galės neutralizuoti, perkraudamas sistemą. Tai padaryti galės tik su „root“ teisių pagalba. Tokiu atveju kai kurios programos galės sistemiškai veikti ir bus išsaugotos.

1. „Bitdefender Mobile Security & Antivirus“

„Bitdefender Mobile Security & Antivirus“ paketas apima daugybę dalykų: antivirusinį ekraną ir skaitytuvą, programų blokavimą ir privatumo apsaugą, taip pat integruotą modulį nuo vagių. Programa leidžia nuotoliniu būdu sekti savo išmanųjį telefoną naudojantis „BitDefender“ interneto paslauga.

Tačiau daug įdomesnė funkcija yra išmaniojo telefono valdymas SMS žinute. Tai labai naudinga, jei užpuolikas, kuris pavogė jūsų išmanųjį telefoną, atjungė jį nuo interneto.

Siųskite specialų pranešimą, o išmanusis telefonas jums praneš apie savo buvimo vietą SMS žinute, įjungs sireną arba ištrins visus duomenis. Be to, jūs galite nustatyti, kad išmanusis telefonas jums skambintų nepastebimai, ir galėtumėte girdėti apie ką vagis kalba.

Jei piktavalis pakeis SIM kortelę, „BitDefender“ informuos jus ir praneš naują numerį.

„BitDefender“ turi itin funkcionalų taikymą, tačiau ši programa yra mokama. Nemokamai galite naudotis iki14 dienų.

Nuoroda >>>

2. „AVG AntiVirus“

Tai kitas populiarus antivirusinis paketas su apsauga nuo vagysčių. „AVG“ gali rasti prarastą ar pavogtą telefoną naudodamas „Google Maps“ žemėlapius. Kaip ir kitose programose, yra telefono užblokavimo funkcija ir galimybė ekrane rodyti pranešimus.

Taip pat yra sirena, nuotolinė skambučių, kontaktų ir žinučių peržiūra bei atminties ištrynimas. Jūs galite valdyti savo išmanųjį telefoną naudodamiesi „AVG“ internetine paslauga arba SMS žinute.

„AVG“ turi dar keletą naudingų specifinių funkcijų: nepastebimai fotografuoja visus, kurie bando atrakinti jūsų išmanųjį telefoną, automatiškai užrakina išmanųjį telefoną jei mėginama pakeisti SIM kortelę. Tiesa, norint pasinaudoti šiomis funkcijomis, turite įsigyti mokamą versiją.

Nuoroda >>>

3. „Avast Mobile Security“

Taip, ir „Avast“ turi savo priemonę prieš vagis. Ir ji yra pakankamai gera. Apskritai, ji beveik atkartoja „AVG“ galimybes. Ypač patogu ja naudoti išmaniuosiuose telefonuose su root teisėmis.

Gavusi administratoriaus teises, „Avast“ gali tapti nematoma ir pervadinti savo programų paketą, kad piktavalis negalėtų suprasti, jog išmanusis telefonas yra stebimas. „Avast Mobile Security“ gali būti įterpta į išmaniojo telefono programinę įrangą ir toliau funkcionuos, net jei vagis perkraus sistemą.

Mokamoje „Avast“ versijoje yra nuotolinio identifikavimo galimybė: kai kažkas bandys atrakinti jūsų išmanųjį telefoną, programa pateiks jo nuotrauką. Išmanusis telefonas laikomas pavogtu po aštuonių nesėkmingų bandymų įvesti slaptažodį.

Nuoroda >>>

4. „Lost Android“

To paties pavadinimo interneto paslauga, skirta prarastų išmaniųjų telefonų stebėjimui. Ir programa, ir servisas negali pasigirti gražia sąsaja, tačiau „Lost Android“ turi kitų privalumų. Ši programa užima tik 170 KB vietos ir veikia net senesniuose ir ne tokiuose galinguose įrenginiuose su „Android 2.2“.

Stebėtina, kad ji turi tiek daug funkcijų. Čia galite perskaityti išsiųstą ar gautą SMS į prarastą išmanųjį telefoną, užrakinti ir ištrinti duomenis bei gauti signalą, nuotraukas, girdėti balso įrašą ir stebėti iškylančius pranešimus…

Prarastą išmanųjį telefoną jūs galite valdyti per žiniatinklio paslaugą arba SMS žinute. SMS pagalba galite telefonui liepti prisijungti prie interneto ir GPS, net jei vagis atjungė išmanųjį telefoną nuo tinklo.

Apskritai, tai yra labai funkcionali programa, kuri nemokamai veiks bet kuriame išmaniajame telefone. Jei sąsajos požiūriu esate nepretenzingas ir nenorite perkrauti savo išmaniojo telefono didžiuliais paketais, tuomet – tai tikrai jūsų pasirinkimas.

Nuoroda >>>

5. „Cerberus“

Viena iš galingiausių išmaniųjų telefonų paieškos programų. Ji gali stebėti telefono buvimo vietą naudojant GPS, „Wi-Fi“ taškus ir mobiliojo ryšio bokštus, leidžia peržiūrėti visų išeinančių ir gaunamų skambučių sąrašą, įrašyti garsą per įmontuotą mikrofoną, slėpti ir siųsti nuotraukas konkrečiu adresu ir dar daugiau.

„Cerberus“ turi pažangius apsaugos mechanizmus. Programos piktograma gali būti paslėpta, „Cerberus“ siunčiami pranešimai niekur nerodomi, o jei turite root teises, galite nustatyti, kad „Cerberus“ taikomoji programa tęstų savo darbą net ir tada, jei sistema bus nustatyta iš naujo.

Programa gali dirbti kartu su išmaniuoju laikrodžiu. Norint tai padaryti, turite įjungti atitinkamas funkcijas skyriuje „Wearable devices“.

Pirmą savaitę „Cerberus“ galite naudoti nemokamai, vėliau jei norėsite ją turėti, teks mokėti už prenumeratą.

Nuoroda >>>

6. „Lookout“

„Lookout“ antivirusinė priemonė turi ir apsaugos nuo vagystės funkciją. Tai leidžia jums stebėti išmanųjį telefoną žemėlapyje ir įjungti sireną. Jei išmanusis telefonas išsijungs, „Lookout“ prisimins, kur paskutinį kartą buvo pagautas signalas.

Programa gali jums į elektroninį paštą atsiųsti vagies nuotrauką, kai jis bandys atrakinti įrenginį. Taip pat nuotoliniu būdu galite ištrinti duomenis.

„Lookout“ su visomis aukščiausios klasės funkcijomis suteikia galimybę nemokamai naudotis programa dvi savaites. Vėliau programos galimybės bus apribotos. Tačiau likusių funkcijų vistiek pakanka prarasto išmaniojo telefono paieškai.

Nuoroda >>>

7. „Prey Anti Theft“

„Prey“ yra tikras rinkinys, skirtas apsaugoti visų rūšių įrenginius: veikiančius ne tik „Android“, bet ir „iOS“, „Windows“, „macOS“ ir „Linux“ sistemose.

„Prey“ turi ne tik tas pačias galimybes, kaip ir visos šio sąrašo programos, bet ir dar daugiau. Jei pametėte vieną iš savo įrenginių, pakanka pažymėti jį valdymo pulte kaip pamestą arba nusiųsti specialią SMS žinutę. Tuomet galėsite užrakinti prietaisą, surasti jį žemėlapyje, fotografuoti vagį, įjungti sireną ir pan.

Nemokamoje „Prey“ versijoje turite galimybę stebėti ne daugiau kaip tris įrenginius. Pro versija suteikia papildomų funkcijų, pvz., galimybę sekti iki 500 (!) įrenginių ir automatiškai atnaujinti jų būseną, rinkti informaciją apie tinklus, prie kurių vagis jungiasi, ir taip toliau.

Nuoroda >>>