DNS66 pašalins visą reklamą iš „Android“ sistemos, nereikalaudamas „root“ teisių

2019.03.02

Tai reklaminių skydelių žudikas tiems, kuriems super vartotojo atrakinimas atrodo pernelyg sudėtingas.

Reklama, esanti „Android“ programų sąsajoje ir svetainėse labai erzina. Ir jei galite atsikratyti reklaminių antraščių žaidimuose ir paslaugose, nusipirkdami „premium“ variantą arba užsisakydami prenumeratą, tai tinklalapiai visada „džiugins“ su pasiūlymais ką nors pagerinti ar kažką nusipirkti.

Efektyviausias būdas atsikratyti reklamos yra gauti savo išmaniojo telefono „root“ teises ir įdiegti kažką panašaus į „AdAway“. Tačiau kai kuriems vartotojams tai atrodo sudėtinga, kiti nenori prarasti gamintojo garantijos. Sprendimas yra įdiegti „DNS66“.

„DNS66“ yra nedidelė programa, galinti blokuoti „Android“ skelbimus ir reklamas. Ji veikia programose ir tinklalapiuose. Jos pagrindinis ir neginčijamas pranašumas yra teisingas darbas be „root“.

Programa nereglamentuoja failų persiuntimo, kaip tai daro „AdAway“, kuriai reikalingos super naudotojo teisės. Vietoj to, „DNS66“ įsiterpia į sistemą kaip VPN ir per ją praeina visas interneto srautas.

Jei įkeltuose duomenyse bus kažkas panašaus į reklamą, „DNS66“ nutrauks reklamos įkėlimą. Tai ne tik išvaduos jus nuo erzinančių reklamų ir vaizdo įrašų, bet ir sutaupys mobilųjį srautą.

„DNS66“ sąsaja yra paprasta. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai įdiegti programą, atidaryti ją ir spustelėti mygtuką „Vykdyti“. Sistema paprašys leidimo sukurti VPN paslaugą, tuomet spustelėkite patvirtinimą „Gerai“.

Štai ir viskas, reklamos filtravimas prasidėjo. „DNS66“ bus paleista pagal nutylėjimą sistemos paleidimo metu.

Skirtuke „Hostai“ jūs matysite reklamos šaltinių sąrašą, kurį programa filtruos. Čia verta įtraukti kasdieninį sąrašų atnaujinimą, kad „DNS66“ laiku reaguotų į naujas reklamas.

Skirtuke „Programos“ galite pritaikyti išimčių sąrašą – tam atvejui, jei kažkokia programa  su iškirptais reklaminiais skydeliais veikia neteisingai.

„DNS66“ veikia gana efektyviai. Vienintelis trūkumas: dėl kai kurios programinės įrangos, reklamos nepavyksta pašalinti be pėdsakų – jos vietoje lieka tušti balti laukai. Tačiau tai nėra ypač akivaizdu.

„DNS66“ nerasite „Google Play“, tačiau ją galima atsisiųsti iš trečiosios šalies šaltinio – „F-Droid“. Tiesiog spustelėkite „Download APK“ ir įdiekite programą.