Pranešama, kad „Sony Xperia XZ4“ bus pirmasis telefonas, naudojantis 52 MP kamerą

2019.01.31

„Sony“ mobiliųjų telefonų marketingo viceprezidentas Don Mesa neseniai pranešė, kad pasirodysiantis kompanijos flagmanas „Xperia XZ4“ turės įspūdingą kamerą.

 Iki šiol nebuvo daug informacijos apie telefono kameros sąranką, išskyrus tai, kad prietaisas naudos trigubą galinę kamerą. Tokią sąranką naudoja dauguma šiuolaikinių flagmanų. Vis dėlto „Sony“ flagmanas galimai išsiskirs nuo kitų dėl savo 52 MP pirminio objektyvo.

Pasirodysiantis „Sony Xperia XZ4“ puikiai tiks mėgstantiems dažnai fotografuoti.

Remiantis naujausiu pranešimu, „Sony Xperia XZ4“ naudos 52 MP objektyvą. Šiuo metu „Honor View 20“ su 48 MP jutikliu yra rekordininkas šioje srityje. Vis dėlto derėtų prisiminti, kad didelis megapikselių kiekis nėra viskas, ko reikia kamerai. Pranešama, kad telefonas gale turės tris objektyvus: 16 MP telefoto lęšį su F/2.6 diafragma, 52 MP kamerą su F/1.6 diafragma bei 0.3 MP ToF jutiklį su F/1.4 diafragma.


52 MP objektyvas atliks pagrindinės kameros funkciją, o jo diafragma suteiks galimybę fotografuoti detalius kadrus, esant mažam apšvietimui. Tikėtina, kad ToF jutiklis bus naudojamas gylio pajutimui. Ši kamera taip pat flagmanui gali atverti duris į papildomos realybės pasaulį.

Remiantis ankstesniais gandais, „Xperia XZ4“ bus varomas „Snapdragon 855“ čipsetu, naudos 6 GB RAM ir 128 GB vidinės atminties. Manoma, kad telefonas naudos 6.5 colių QHD+ OLED ekraną su 21:9 vaizdo santykiu, o tai reiškia, kad telefono ekranas bus aukštas ir puikiai tiks vartotojams, kurie dažnai naudoja savo telefoną vaizdo įrašų peržiūrai. Telefonas galimai bus pristatytas „MWC“ renginyje.

Nors šie parametrai ant popieriaus atrodo įspūdingai, norėdami konkuruoti prieš kitas industrijos įmones, „Sony“ turės pakeisti savo nekonkurencingų kainų įprotį.