„Oppo Find X“ – ilgai lauktas flagmanas be jau pabodusių rėmelių

2018.06.21

Išmanaus telefono fotoaparatas yra paslėptas prietaiso korpuso viduje išslenkančiame blokelyje, kuris pasirodo iškart, kai paleidžiama atitinkama kameros programa.

Fotoaparatų ir jutiklių išsidėstymas ekrane yra vienas iš prasčiausių išmaniųjų telefonų sprendimų pastaruosius kelerius metus. Gamintojai negali sugalvoti patogesnio komponentų išdėstymo berėmiame ekrane. Tačiau „Oppo“ su savo išmaniuoju telefonu „Find X“ sugebėjo suderinti didelį berėmį ekraną ir priekinę kamerą vienoje korpuso pusėje.

Įrenginio prezentacija įvyks Paryžiuje, o kolkas pateiksime informaciją, kurią žurnalistams iš „The Verge“ pavyko sužinoti apie naujieną. „Find X“ turi didžiulį 6,4 colio „OLED“ ekraną (1920 × 1080 pikselių), kurį galima lengvai valdyti viena ranka, nes įrenginys neturi storų rėmelių. Ekranas užima 92,25% viso priekinio skydelio. Išmanusis telefonas labai panašus į „Galaxy S9“ dėl užapvalintų ekrano korpuso kraštų. 

Įdomiausia įrenginio funkcija yra ištraukiama kamera, kuri nenaudojant yra paslėpta korpuso viduje. Mechanizmas automatiškai veikia, kai vartotojas atidaro kameros programą, kuri yra gana patogi. Mechanizmo atsako laikas yra labai trumpas – 0,5 sekundės. 

Priekinė kamera yra labai aukštos kokybės, ji naudoja 25 megapikselių jutiklį. Įrenginyje taip pat yra 3D veido skenavimo sistema, kuri naudojama telefono atrakinimui. Nugarinėje dalyje yra dviguba kamera (su16 ir 20 Mp jutikliais). 

Deja, „Oppo Find X“ neturi pirštų atspaudų skaitytuvo. Vietoj to siūloma naudoti veido nuskaitymą. 

Kitos techninės prietaiso charakteristikos: aštuonių branduolių procesorius „Qualcomm Snapdragon 845“, 8 GB RAM operatyvi atmintis, 256 GB vidinė atmintis ir 3 730 mAh talpos baterija su greitojo įkrovimo „VOOC“ technologijos palaikymu. Naudojama „Android 8.1Oreo“ operacinė sistema ir firminė „Oppo“ kompanijos sąsaja „Color OS“.

Išankstiniai išmaniojo telefono užsakymai kolkas priimami tik Kinijoje, o pardavimų pradžios data ir įrenginio kaina dar neskelbiama.