Kokių naujienų galime laukti „Android P“ sistemos pasirodyme?

2018.06.11

Pasikeitusios piktogramos, „monobrovi“ išpjovos palaikymas, padidinta autonomija ir kitos naujienos pasirodys naujojoje „Android P“ versijoje.

Prieš kelias dienas išleista trečioji „Android P“ „beta“ versija, kurią jau galima įdiegti suderinamuose išmaniuosiuose įrenginiuose, tarp jų „Pixel“, „Pixel XL“, „Pixel 2“, „Pixel 2 XL“, taip pat „OnePlus 6“ ir „Xiaomi Mi MIX 2S“.

Tai reiškia, kad „Android“ versija pasiekė finalinį etapą. Atėjo laikas susipažinti su pagrindiniais pakeitimais ir naujomis funkcijomis, kurias „Google“ parengė mums.

Nauja valdymo sistema

Per „Android“ egzistavimo laikotarpį, vartotojai taip priprato naudotis trimis mygtukais ekrano apačioje, kad jie tapo tarsi neatskiriama operacinės sistemos dalis. Taip, iš pradžių jie buvo fiziniai, tada tapo virtualūs, vaizdas šiek tiek pasikeitė, tačiau niekas niekada neabejojo ​​ar jie būtini. 

„Android P“ sistemoje atsirado galimybė visiškai atsisakyti valdymo mygtukų ir vietoj jų naudoti gestus. Tai suteikia papildomos erdvės ekrane ir, pasak daugelio testuotojų, valdymas gestų pagalba yra daug patogesnis nei įprasti mygtukai. Beje, jie liko, taigi tie vartotojai, kuriems nepatinka naujovės, galės jais naudotis.

Sąsajos pasikeitimai

Naujojoje versijoje nėra tokių pasaulinių vizualių naujovių, kokias matėme „Material Design“ sąsajoje. Tačiau kai kurie dizaino elementai buvo pertvarkyti.

Visų pirma žvilgsnis krypsta į įspūdingą naujų nustatymų dizainą, kuriame pasirodė ryškios spalvotos piktogramos. Įspėjimų langai ir iššokantys pranešimai dabar yra suapvalintais kampais ir su naujais animacijos efektais. Greitų nustatymų skydelyje aktyvieji mygtukai dabar yra pažymėti mėlyna spalva. Svarbi naujovė – tai išmaniųjų telefonų, kurių ekrano viršuje yra išpjova, palaikymas, nes tokių įrenginių vis daugėja.

Tai nėra išsamus ir pilnas „Android P“ vaizdinių naujovių sąrašas. Visumoje sistemos sąsaja tapo spalvingesnė ir modernesnė. Tuo pačiu metu buvo išsaugotos visos ankstesnių versijų mums žinomos ir įprastos savybės.

Naujos prietaiso skydelio funkcijos

Nauja prietaisų skydelio funkcija „Android  Dashboard“ suteiks išsamią informaciją apie įrenginio naudojimą, įskaitant dažnai paleidžiamų programų sąrašą, gautų pranešimų skaičių, ekrano atrakinimo skaičių, bendrą praleistą laiką ir kitą statistiką. Su šiais duomenimis gali sąveikauti įvairios programos. Pavyzdžiui, „App Timers“ integruotoji funkcija apribos atskirų programų naudojimosi laiką po to, kai jūs išnaudosite joms skirtą laiko limitą.

 „Android P“ „beta“ versijoje ši funkcija dar nėra prieinama, tačiau „Google“ žada ją įgyvendinti jau galutinėje sistemos versijoje.

Ilgiau išsaugokite baterijos energiją

Mes pripratę prie to, kad išleidus kiekvieną naują operacinės sistemos versiją, mums žadama ir ekonomiškesnė baterijos energija. „Android P“ nėra išimtis.

Naujasis „Adaptive Battery“ režimas išnagrinės įdiegtų programų sistemos reikalavimus ir priderins procesoriaus veikimą taip, kad sunaudotų kuo mažiau energijos. Taigi, kai paleisite reiklesnes programas, procesorius veiks visišku pajėgumu, o naudojant paprastas programas, veikimo dažnis automatiškai sumažės. Tai, pagal kūrėjų pažadus, padės sutaupyti iki 30% išmaniojo telefono energijos.

Sparčiųjų klavišų veiksmai

„Android Nougat“ pirmoji pristatė papildomas programų piktogramų funkcijas. Pakanka užlaikyti pirštą ant bet kokios piktogramos, ir pasirodo papildomas meniu, leidžiantis atlikti skirtingus veiksmus. Pavyzdžiui, „Gmail“ pašte galite iškart pradėti kurti naują pranešimą.

Ši funkcija buvo toliau plėtojama „Android P“ sistemoje. Dabar spartieji klavišai galės atlikti daugiau veiksmų, o jų išvaizda priklausys nuo to, ką jūs norėsite veikti išmaniuoju telefonu. Jei per pusryčius visada klausysitės tam tikros radijo stoties „Google Play Music“ programėlėje, tada spustelėdami piktogramą, jūs pamatysite nuorodą į ją.

Emocinių šypsenėlių rinkinys

„Emodžiai“ pagyvina bendravimą, daro jį labiau emocingą ir patogų, todėl negalime nepateikti to fakto, kad naujoje sistemos versijoje „Google“ pridėjo daug naujų emocijų ženklelių. Naudodami šiuos ryškius ir išraiškingus paveikslėlius, dabar galite apibūdinti bet kokią koncepciją ar emocijas, taip išvengsite ilgo teksto rinkimo, sutaupysite laiko.

Ir dar kai kas

Žinoma, tai nėra išsamus „Android P“ naujienų sąrašas. Toliau pateiksime trumpą mažiau svarbių pakeitimų sąrašą, nes ir šios funkcijos vis dėlto nusipelno dėmesio.

  • Pagerinta svetainės sistema, leidžianti nustatyti vietą patalpoje.
  • Integruotas „screenshot“ redaktorius.
  • Nauja garso reguliavimo skalė.
  • Funkcijos „Netrukdyti“ papildomi nustatymai ir galimybės.
  • Pasirinkto teksto padidinimas.
  • „Ambient Display“ režime rodomas akumuliatoriaus įkrovos procentai.

Primename, kad galutinę mobiliąją „Android P“ versiją yra numatyta išleisti trečiąjį šių metų ketvirtį.