„Apple“ pristatė „watchOS 5“ su naujais sporto rėžimais, racija, „Siri“ patobulinimais ir daugiau

2018.06.05

„Apple“ pristatė svarbius atnaujinimus. Kompanija pristatė „iOS 12“ su daugybe pakeitimų. Buvo atnaujintos kai kurios programėlės ir atsirado naujų aplikacijų. Nuorodų programėlė atrodo visai tvarkingai. Papildytos realybės programėlė taip pat sulaukė svarbių atnaujinimų. Kaip bebūtų, kompanija pristatė ne tik „iOS 12“. 

„Apple“ taip pat anonsavo „watchOS 5“ su naujais sporto rėžimais, racija ir daug daugiau.


„Apple“ pristatė „watchOS 5“ su daugybe puikių funkcijų, kaip racija, jogos rėžimas, interaktyvūs pranešimai ir daugiau.

„Apple Watch“ pirmauja pagal vartotojų teigiamus atsiliepimus nuo pat pirmojo laikrodžio pasirodymo. Per tuos metus matėme daug operacinės sistemos pagerinimų ir jų bus dar daugiau. „Apple Watch“ darė įtaką daugelio žmonių gyvenimui, skatindamas juos gyventi sveikai bei aktyviai.

Nauji sporto rėžimai.

Kalbant apie sveiką gyvenseną ir sportą, „watchOS 5“ suteikia galimybę mesti iššūkį savo draugui septynių dienų varžybose. Galite gauti informaciją apie savo asmeninį progresą ir gauti pranešimus apie jūsų vietą varžybose.

Buvo pridėtas naujas jogos rėžimas, kuris skiria dėmesį širdies ritmui. Žygių rėžimas skiria dėmesį tempui, širdies ritmui ir aukščiui. Tai leidžia vartotojams pilnai išnaudoti savo širdies ritmo monitorių.

Viena iš geriausių funkcijų yra automatinis sportavimo aptikimas. Jeigu paspausite „Start“, kai jau buvote pradėję sportuoti, jūs vistiek matysite savo ankstesnį progresą. Ši funkcija taip pat automatiškai aptinka, kada baigiate sportuoti.

Ilgai laukta racija.

„watchOS 5“ pristato raciją – naują būdą komunikuoti su kitais. Ši funkcija leidžia siųsti trumpas žinutes kitam žmogui. Jūsų draugui tiesiog reikės patvirtinti pokalbio užklausą ir galėsite bendrauti. Racija veikia „Wi-Fi“ pagalba.

„Siri“ patobulinimai.

„Siri“ taip pat sulauks naujovių. „Siri“ nuorodos yra viena iš svarbiausių funkcijų. Dabar bus galima naudoti trečių šalių programas ir daugiau nereikės sakyti „Hey, Siri“, kad aktyvuotumėte „Siri“. Užteks tik pakelti riešą ir pradėti kalbėti.

Interaktyvūs pranešimai.

„watchOS 5“ pranešimai yra veiksmingesni ir interaktyvūs. Pranešimai dabar turi daug panaudojimo galimybių. „Siri“ nuorodos dabar turi komandas, kurias suprojektuosite pagal užsakymą.

„WebKit“.

„watchOS 5“ dabar palaiko „WebKit“, o tai reiškia, kad galėsite peržiūrėti gautą interneto nuorodą. Visą tai bus galima padaryti be nustatytos naršyklės. Tai viena iš svarbesnių funkcijų, kadangi galėsite daugiau matyti laikrodyje ir mažiau naudotis telefonu.

Kitos funkcijos.

Podkastai yra labiau pasiekiami „watchOS 5“ operacinėje sistemoje. Tai, žinoma, patenkins daugelį vartotojų, kurie galės klausytis podkastus su belaidėmis ausinėmis. „Apple“ taip pat pristatė „GymKit“, kuris sujungia „Apple Watch“ su sporto salės įranga. Ši naujovė supaprastins veiklos stebėjimo veikimą.

Tiek su „iPhone“, tiek su „Apple Watch“ galėsite naudotis studentų identifikacijos kortelėmis. Vėliau paaiškės dar daugiau „watchOS 5“ funkcijų, tačiau kol kas šis atnaujinimas atrodo puikiai. Jis prietaisui suteikia naują įvaizdį su daugybe lengvai pasiekiamų funkcijų.