Praėjo dar vieni metai, tačiau operacinei sistemai „Windows 10” vis dar sunku pralenkti „Windows 7”

2018.01.03

Praėjusios savaitės duomenimis, kurie pagrįsti JAV vyriausybės interneto svetainių lankytojų atsiliepimais, nurodoma, kad pagal vartotojų kiekį "Windows 10'' sugebėjo priartėti prie "Windows 7". Kita vertus, duomenys buvo labai iškreipti JAV gyvenančių "Microsoft" vartotojų. Norėdami patvirtinti šią naujieną, mes laukėme "NetMarketShare" ar kitų analitikų firmų statistikos.

 Bloga naujiena skirta "Microsoft", yra ta, kad naujausia operacinės sistemos versija, skirta personaliniems kompiuteriams vis dar yra "Windows 7'' šešėlyje.

"NetMarketShare" teigia: "Windows 10" dar turi kur tobulėti. Statistikos centras ''StatCounter'' galvoja, kad padėtis keisis

Remiantis tuo, kad "Windows 10" operacinės sistemos naudojimo rodikliai vasaros metu augo, buvo tikimasi, kad ši sistema iki metų pabaigos sugebės viršyti "Windows 7" ir užims didesnę rinkos dalį. Tačiau panašu, kad turėsime palaukti dar keletą mėnesių, kol tai įvyks. Lapkričio mėnesį "Microsoft" oficialiai įdiegė "Windows 10" 600 mln. vartotojų. Atsižvelgiant į palankesnę vartotojų reakciją po paskutinių dviejų "Windows 10" atnaujinimų, tikimasi, kad šis skaičius ir toliau didės. Nors "Windows 10" augimas nesumažėjo, tačiau praėjusį mėnesį jis prarado tam tikrą pagreitį.

"NetMarketShare" duomenimis, gruodžio mėn. "Windows 7" prarado tik 0,04 proc. akcijų vertės, taigi dabar turi 43,08% rinkos dalies. Palyginimui, "Windows 10" gavo 0,98% ir dabar užima 32,93% rinkos. Įmonė "NetMarketShare" peržvelgia ir vertina skirtingas operacines sistemas, o "StatCounter" (kuris nurodė operacinei sistemai "Windows 10", kad praėjusiais metais sumažintų spragas) daugiausia dėmesio skiria "Windows" sistemoms. "StatCounter" "Windows 10" įdiegė 41,69 proc. vartotojų, o "Windows 7" – 41,89 proc. Tai reiškia, kad pagal "StatCounter" statistiką skaičiai įdiegiant "Windows 10" per mėnesį yra didesni  nei ''Windows7'' ir ateityje gali pasiekti aukštesnę vietą rinkoje.

Įmonių statistika atskleidžia kurias operacines sistemas vartotojai mėgsta, tačiau tai nėra tiksliausias vaizdas. Kalbant apie kitas "Windows" versijas, "Windows XP" vis dar naudoja 5,18%, o "Windows 8.1" – 5,71% kompiuterių.