Savaitės TOP 3 naujienos: galingiausias išmanusis telefonas, „iPhone 2019“ ir „Xiaomi“ kalorijų skaičiuoklė

2018.06.18

Trumpai apžvelgsime įdomiausius informacijos nutekėjimus, gandus ir skelbimus apie išmaniąsias technologijas.

Pagrindinis savaitės įvykis, tai – kompiuterinių žaidimų paroda „E3 2018“. Joje buvo pristatyta daug žaidimų, įskaitant „The Elder Scrolls 6“, „Assassin's Creed“: „Odisėja“, „Just Cause 4“, „Beyond Good & Evil 2“, „Battlefield V“ ir kt.Sprendžiant iš pavadinimuose esančios numerių gausos, galime suprasti, kad iš esmės ir toliau pramogausime su jau žinomų žaidimų serijų tęsiniais bei jų pataisymais.

Panašu, kad pagrindiniai kompiuterinių ir konsolinių žaidimų kūrėjai susiduria su naujų idėjų krize arba tiesiog bijo eksperimentuoti, kurti kažką naujo. Tačiau galima juos suprasti: šiuolaikinių kompiuterinių žaidimų AAA kategorijos gamyba pagal sudėtingumą ir kainą jau yra panaši į Holivudo „blokbasterį“, todėl rizika čia gali brangiai atsieiti.

Šiame fone mobiliųjų žaidimų rinka dar atrodo jauna. Ji kuria naujas idėjas, nebijo didelių projektų ir drąsių žingsnių. Taip, išvaizda mobilieji žaidimai vis dar nemenkai atsilieka nuo kompiuterinių, tačiau žaidimai dažnai būna tokie, kad jūs tiesiog nekreipiate dėmesio į visus šiuos „šeiderius“ ir pikselius. Be to, mobiliųjų įrenginių žaidimai taip pat nuolat tobulėja.

„Asus ROG“ pripažintas kaip produktyviausias išmanusis telefonas

Mes jau pranešėme apie išmaniojo telefono „Asus ROG Phone“ būsimą pasirodymą, ir tai, kad šis įrenginys bus skirtas specialiai žaidimams. O dabar pasirodė nauja informacija, kad šis įrenginys yra produktyviausias išmanusis telefonas pasaulyje. Šiek tiek žemiau reitinge rikiuojasi „Xiaomi Mi Mix 2S“, „OnePlus 6“, „HTC U12 +“, „Sony Xperia XZ2 / XZ2 Compact“ ir „Galaxy S9 +“.

 

 

Populiarioje lyginamojoje analizėje „Geekbench 4.1“ išmanusis telefonas „Asus ROG Phone“ vieno branduolio bandyme surinko 2547 taškus, o daugiabranduoliniame bandyme – 9 534 taškus. Primename, kad jame naudojama modifikuota „Qualcomm Snapdragon 845“ versija, kuri skiriasi procesoriaus darbiniu dažniu nuo 2,8 GHz iki 2,99 GHz. Jam buvo sukurta speciali aušinimo sistema, leidžianti šiam mikroschemų rinkiniui pilnai atskleisti savo galimybes. 

 

 

Oficialus prietaiso pristatymas numatytas trečiąjį šių metų ketvirtį.

Naujame „iPhone“ bus USB tipo C jungtis

Jau daugelį metų naudojama „Apple“ patentuota „Lightning“ jungtis „iPhone“ išmaniuosiuose telefonuose. Dabar panašu, kad „Apple“ gali pereiti prie įprastesnio C tipo USB prievado. Ši naujiena atskriejo iš Kinijos, kur analitinė kompanija „DigiTimes“ išnagrinėjo šio komponento gamintojų tiekimo grandinę.

 

 

Prisiminkite, kad 2016 m. „Apple“ pilnai pakeitė „MacBook Pro“ nešiojamųjų kompiuterių jungtį į USB tipo C jungtis, paaiškindama šį sprendimą, tuom, kad atsižvelgia į ergonomiką ir unifikaciją. Naujieji „iPhone“ ir „iPad“ su „USB Type-C“ jungtimi, kuri suplanuota kitų metų įrenginiuose, gerokai palengvins „Apple“ naudotojų gyvenimą, nes nebereikės naudoti skirtingų kištukų ir adapterių.

Keista, kad šis protingas sprendimas kūrėjų mintis pasiekė taip pavėluotai, nes šiandien ši jungtis yra net ir pigiausiuose kinų išmaniuosiuose telefonuose.

„Xiaomi Mi Max 3“ turės dvigubą pagrindinę kamerą

Prieš pradedant pardavinėti visus išmaniuosius telefonus, jie yra užregistruojami Kinijoje valstybiniame registre. Šio registro duomenys yra atviri, todėl jie tampa informacijos apie naujųjų išmaniųjų telefonų technines charakteristikas šaltiniu.

Remiantis šia informacija, naujasis „Xiaomi Mi Max 3“ turės didžiulį 6,99 colių ekraną su „Full HD +“,  jo kraštinių santykis bus 18: 9 ir turės plonus rėmelius. Įrenginyje veiks „Snapdragon 710“ lustų rinkinys kartu su 4 arba 6 GB atmintimi.

Išmanusis telefonas turės dvigubą pagrindinę kamerą su „Sony IMX363“ jutikliu, kurio raiška yra 20 megapikselių. Įdomu tai, kad „Xiaomi Mi 8“ išmaniajame telefone yra įdiegta tokia pati kamera, kuri leido jam patekti į geriausių telefonų kamerų penketuką pagal „DxOMark“ svetainės suvestinę.

Naujiena turės 5 500 mAh baterijos talpą, taip pat „Quick Charge 3.0“ greitąjį krovimą. Išmaniajame telefone veiks „Android 8.1“ „Oreo“ su „MIUI 10“.

Tikimasi, kad „Xiaomi Mi Max 3“ pardavimai prasidės šių metų liepos mėnesį.

Kitos naujienos

  • „Samsung“ pavyko išstumti „iPhone X“ iš geriausiai parduodamo išmaniojo telefono pirmaujančios vietos, kurią jis užėmė pirmąjį 2018 m. ketvirtį. Tai įvyko dėl „Galaxy S9 +“ ir „Galaxy S9“ modelių padidėjusių pardavimų, tad jie dabar užima pirmąsias dvi vietas pardavimų reitinge.
  • „Uber“ išleido mažiau vietos užimančią „Uber Lite“ versiją, kuri užima tik 5 MB, taupo srautą ir veikia net biudžetinio tipo telefonuose su lėtu pasijungimu. Programa yra prieinama tik Indijoje, tačiau netrukus pasirodys „Google Play“ ir bus skirta kitoms šalims.
  • Mobilusis „Google“ vertėjas, skirtas „iOS“ ir „Android“ sistemoms dabar palaiko neuroninį automatinį vertimą neprisijungus. Ši funkcija yra prieinama 59 kalbomis. Pasak kūrėjų, tai turėtų žymiai pagerinti vertimo kokybę.
  • „Google“ oficialiai patvirtino, kad kita „Android“ versija turės galimybę naudoti tamsią temą.
  • „Huawei“ sukūrė technologiją, kuri leidžia išmaniuosiuose telefonuose paleisti pilną „Windows 10“ personalinio kompiuterio operacinę sistemą. Ji įdiegiama prisijungiant prie virtualaus debesies „Huawei Cloud PC“. Ši funkcija kolkas prieinama tik Kinijoje.
  • „Xiaomi“ išleido „Petbit“ – sumanų šunų antkaklį, kuris padeda stebėti jų buvimo vietą. Be to, įrenginys skaičiuoja žingsnius ir sunaudotas kalorijas, kas yra naudinga tuo atveju, jei veterinaras perspėjo, kad jūsų augintinis galėtų daugiau judėti.