Kuri išmanioji apyrankė yra geresnė: naujoji „Xiaomi Mi Band 3“ ar „Mi Band 2“

2018.06.04

Palygino dviejų modelių išmaniųjų apyrankių charakteristikas bei galimybes, kad jūs galėtumėt pasirinkti sau tinkamą variantą.


Korpusas ir riešo dirželis

Abu aksesuarai turi keičiamus dirželius, tačiau silikoninė apyrankė nuo „Mi Band 2“ modeliui „Mi Band 3“ netiks. Tai yra ne tik todėl, kad jų skirtinga forma, tačiau ir dėl to, kad jos skiriasi dydžiais. „Mi Band 2“ pagrindinis modelis yra 40,3 × 15,7 × 10,5 mm , o naujiena – 46,9 × 17,9 × 12 mm.

Kabant apie pačią apyrankę, „Mi Band 3“ yra reguliuojama nuo 155 – 216 mm ilgio, ir jos bendras ilgis yra 247 mm. „Mi Band 2“ yra atitinkamai 155 – 210 mm ir bendras jos ilgis – 235 mm. Tai reiškia, kad naujiena gali tikti net tiems, kuriems buvo per maža ankstesnė „Xiaomi“ apyrankės versija.

Kadangi padidėjo išmaniosios apyrankės dydis, smarkiai pasikeitė bendras prietaiso svoris: palyginimui dabartinis 20 g su buvusiais 7 g. Tačiau mažai tikėtina, kad „Mi Band 3“ bus jaučiama ant riešo.

„Xiaomi Mi Band 2“ turi apsaugos nuo drėgmės IP67 standartą, kuris leidžia įrenginiui nebijoti lietaus, dušo ir net trumpų panirimų į vandenį iki 1 m gylio. Naujoji „Mi Band 3“ išmanioji apyrankė žengė didžiulį žingsnį į priekį: ji išlaiko 5 atmosferų vandens slėgį, kas gali būti sulyginama su panirimu į 50 m gylį.

Ekranas

Būtent ekranas tapo vienu iš pagrindinių „Xiaomi Mi Band 3“ akcentų. Jis buvo padidintas beveik dvigubai: palyginimui 0,78 colio su 0,42 colio „Mi Band 2“ ekranu. Dėl to proporcingai padidėjo rezoliucija: palyginimui 128 × 80 pikselių su 72×40 ankstesniu modeliu. Be to, naujienos ekranas yra jutiklinis, kas leidžia naudotis prietaisu paprastai liečiant, o ne specialaus mygtuko nuspaudimu, kaip yra „Mi Band 2“ atveju.

Taip pat verta paminėti „Mi Band 3“ 2.5D stiklą, kuris ekrano korpusą daro dar labiau aptakų ir suapvalintą kraštuose. „Mi Band 2“ ekrano dangtelis buvo visiškai plokščias. Kalbant apie pačias matricas, jos iš esmės yra vienodos: tai yra monochrominės „OLED“ plokštės.

Jutikliai ir komunikacijos

Abejuose prietaisuose yra trijų ašių akselerometras, kuris yra atsakingas už žingsnių skaičiavimą ir širdies ritmo jutiklį. „Mi Band 3“ yra didesnio tikslumo, kuris patvirtintas sertifikatu ISO-10993-5 / 10.

Naujieną sujungti su išmaniuoju telefonu galima per „Bluetooth 4.2“, o ankstesnio modelio įrenginys palaiko tik „Bluetooth 4.0“. Toks įrenginio patobulėjimas turėtų padidinti duomenų perdavimo ir priėmimo spartą.

Kitas svarbus skirtumas tarp išmaniųjų apyrankių yra NFC lustas, kuris bus įdiegtas į šiek tiek brangesnę „Mi Band 3“ versiją. Tai leis naudoti apyrankę bekontaktiniam mokėjimui, tačiau „Xiaomi“ per pristatymą nepateikė duomenų dėl „Google Pay“ paslaugos palaikymo.

Galimybės

Didesnis „Mi Band 3“ ekranas leido žymiai išplėsti įrenginio funkcionalumą. Dabar visi pateikiami duomenys apie fizinį aktyvumą bus išsamesni, pranešimų tekstas turėtų būti rodomas tiesiai ant apyrankės ekrano, o gaunant skambutį į „Mi Band 3“ bus rodomas abonento vardas. „Mi Band 2“, dirbantis kartu su programa „Mi Fit“, visų šių funkcijų priėmimui naudoja tik piktogramas.

Net jei pradžioje „Mi Band 3“ ekranas galės rodyti tik „WeChat“ ir „QQ“ pranešimus, laikui bėgant gamintojas ar trečiųjų šalių programų kūrėjai galės pateikti suderinamumą su momentiniais pranešimais ir populiariais socialiniais tinklais.

Taip pat „Mi Band 3“ siūlo naujus programėlių plėtinius, tokius kaip orų prognozė, ir priminimai apie artėjančius renginius. Visos kitos funkcijos, kurios yra prieinamos „Mi Band 2“ įrenginyje, yra išsaugotos, įskaitant miego stebėjimą, vibro žadintuvą, išmaniojo telefono atrakinimą.

Autonomija

Dėl atsiradusio jutiklinio ekrano pastebimai padidėjo „Mi Band 3“suvartojamos energijos sąnaudos, tačiau baterijos talpa padidėjo nuo 70 iki 110 mAh ir leido išlaikyti tokio pat lygio autonomiją. Naujoji apyrankė, kaip ir „Mi Band 2“, vienu pakrovimu veikia maždaug 20 dienų. Tai yra daugiau nei pakankamai, kad nesinešioti su savimi pakrovimo laido.

Kaina:

Viena iš pagrindinių „Xiaomi“ apyrankių savybių visada buvo žema kaina, ir „Mi Band 3“ išimtimi netapo. Pagrindinė apyrankės versija kainuoja 23 €, o su „NFC“ parinktimi – 27 €. Palyginimui: „Mi Band 2“ pradžioje kainavo 20 €, taigi skirtumas nėra didelis.

Kaip dažnai pasitaiko gaminio išleidimo pradžioje, pirmieji „Mi Band 3“ „AliExpress“ kainuos apie 1,5-2 kartus daugiau nei oficiali kaina, skirta Kinijos rinkai. Taigi orientuotis galima į mažiausiai 42 €. Tačiau netgi ir kainuodama brangiau, apyrankė tikrai sulauks pasisekimo.

Rezultatai

Galima išskirti keturis pagrindinius „Mi Band 3“ privalumus prieš „Mi Band 2“:

geriausia drėgmės apsauga;
NFC atsiradimas;
padidintas jutiklinis ekranas;
bendra sąveika, išplėstos galimybės su pranešimais.
 

Aiškesnis savybių palyginimas parodytas lentelėje

 

 

Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi Mi Band 2

Kapsulės dydis, mm

46,9 × 17,9 × 12

40,3 × 15,7 × 10,5

Dirželio ilgis, mm

247

235

Svoris, g

20

7

Drėgmės apsauga

IP68 5 ATM

IP67

Ekranas

0,78 colio, 128 x 80 pikselių, jutikliniu ekranu

0,42 colio, 72 x 40 pikselių

„Bluetooth“

4.2

4.0

NFC

Brangesnėje versijoje

Akcelerometras

Trys ašys

Trys ašys

Pulsometras

Yra

Yra

Akumuliatorius

110 mAh, 20 dienų

70 mAh, 20 dienų

Pradinė kaina, €

23

20