10 „Opera“ plėtinių, kurie bus naudingi kiekvienam

2018.06.03

Padarykite savo naršyklę dar pažangesne.

1. „LastPass“

„LastPass“ plėtinio užduotis yra išvaduoti jus nuo rūpesčių su slaptažodžiais. Plėtinys juos kartu su prisijungimo duomenimis saugo apsaugotame serveryje. O kai jums reikia įeiti į vieną ar kitą paskyrą, „LastPass“ suranda reikalingą slaptažodį ir siūlo jį įvesti. Be to, slaptažodžiai sinchronizuojami tarp įrenginių ir naršyklių, todėl jie visada yra prieinami. Vartotojui reikia prisiminti tik slaptažodį iš „LastPass“ saugyklos.

2. „Google translate“ 

Neoficialus papildinys darbui su „Google Translator“ tiesiog naršyklės skirtuke. „Google“ vertėjas gali išversti atskirus žodžius ar teksto fragmentus.

Norėdami naudoti plėtinį, tiesiog pažymėkite norimą tekstą, laikydami nuspaudę klavišą Ctrl ir spustelėkite iškylančią piktogramą. Rezultatas bus rodomas mažame lange. Nustatymuose galite priskirti klavišus, skirtus greitam vertimui.

3. „Skyload“

Šis papildinys leidžia greitai atsisiųsti muziką ir vaizdo įrašus iš „YouTube“, „Vimeo“, „Yandex.Muzyki“ ir kitų interneto svetainių. Galite atsisiųsti tik pasirinktus arba visus žiniatinklio failus, esančius puslapyje. „Skyload“ išsaugo muziką su papildoma informacija, įskaitant albumų viršelius ir žanrines žymas, taip pat prieš atsisiunčiant leidžia jums pasirinkti vaizdo įrašo kokybę.

4. „Pocket“

„Pocket“ paslauga naudojama informacijai laikyti. Vienu spragtelėjimu jūs galite į „Pocket“ pridėti įdomios medžiagos, kurios rasite internete, ir grįžti į šį aplanką bet kuriuo jums patogiu metu. Be to, „Pocket“ pašalina visus nereikalingus elementus iš straipsnių, palikdamas tik skaitomą tekstą. Ši paslauga suteikia galimybę įtraukti jūsų skaitomus straipsnius ir jie yra prieinami visuose įrenginiuose, prijungtuose prie „Pocket“ paskyros.

5. „Adguard“

„Adguard“ pašalina nereikalingus skelbimus iš tinklalapių, įskaitant reklaminius pranešimus, iškylančiuosius langus ir skelbimus iš „YouTube“, kad vartotojas galėtų netrukdomas naršyti svetainėse. Be to, tokiu būdu blokavimo priemonė pagreitina žiniatinklio užkrovimą. Dar „Adguard“ apsaugo nuo programų, kurios seka vartotojų veiksmus internete.

„Opera“ turi įmontuotą reklamos blokavimo funkciją, bet vertinant pagal atsiliepimus, ji praleidžia daugiau reklaminių skelbimų nei „Adguard“.

6. „Evernote Web Clipper“

Naudodamiesi „Evernote Web Clipper“, galite lengvai įrašyti teksto fragmentą, vaizdą, nuorodą, ekrano kopiją ar kitą žiniatinklyje esantį turinį kaip įrašą „Evernote“ debesies užrašinėje. Visos kopijuotos medžiagos saugomos serveryje ir prieinamos visiems prie paslaugos prijungtiems įrenginiams. Tokiu būdu „Web Clipper“ leidžia jums rinkti naudingą informaciją ir ją naudoti tuomet, kai jums to reikia.

7. „Dark Mode“

Šis papildinys padeda sumažinti akių įtampą, kai sėdite prie kompiuterio tamsioje patalpoje. Po „Dark Mode“ įdiegimo, naršyklės įrankių juostoje atsiranda du mygtukai. Pirmasis mygtukas akimirksniu sumažina puslapio ryškumą, antrasis – pakeičia spalvas: šviesus fonas tampa tamsiu, o juodas tekstas tampa baltu.

8. „Enhancer for YouTube“

„Enhancer“ palaiko daug naudingų „YouTube“ nustatymų. Naudodamiesi šiuo priedu galite būti tikri, kad filmo juosta visada pasileidžia esant didžiausiai rezoliucijai. Be to, „Enhancer“ gali slėpti erzinančius komentarus, keisti „YouTube“sąsajos spalvų schemą, žiūrėjimo metu nuspalvinti plotą aplink grotuvą ir dar daugiau.

9. „Gmail“ pranešėjas

Šis plėtinys supaprastina darbą su „Gmail“ pašto servisu. Jis praneša apie naujus pranešimus garsiniu signalu ir pateikia naršyklės skydelyje skaitiklį, kuris atnaujinamas gavus kiekvieną naują laišką.

Paspaudę ant skaitiklio, galite perskaityti laiškus, archyvuoti juos, nusiųsti juos kaip šlamštą arba pažymėti kaip skaitytus, nepalikdami atidaryto skirtuko.

10. „Install Chrome Extentions“

Tai naudingas „Google Chrome“ plėtinys, kurio nerasite „Opera“ internetinėje parduotuvėje, tačiau jį vistiek galima atsisiųsti. Visa tai dėka „Install Chrome Extentions“ plėtinio, kuris leidžia naudoti „Chrome“ plėtinį iš „Opera“ parduotuvės. Norėdami įdiegti, eikite į „Chrome“ internetinę svetainę, suraskite norimą plėtinį kataloge ir spustelėti „Įdiegti“.