„Macrium Reflect“ atsarginę Windows kopiją sukurs per kelias akimirkas

2018.05.11

Pristatome jums atsarginių kopijų kūrimo, bei visos sistemos kopijavimo su visais duomenimis ir parametrais galimybes.

Sistemos perinstaliavimas – nėra ilgas procesas. Daugiausia laiko užima tvarkyklių ir programų įdiegimas. Norėdami atsikratyti nereikalingo darbo po „Windows“ perinstaliavimo ar kietojo disko pakeitimo, sukurkite atsargines savo sistemos kopijas „Macrium Reflect“ pagalba. „Macrium Reflect“ – tai daugiafunkcinė programinė įranga, skirta sukurti atsargines kopijas.

Programa galite naudotis ir nemokamai, jei prieš atsisiųsdami pasirinksite licenciją „Nemokama“ ( „Free“ ). Pirmą kartą paleidus „Macrium Reflect“ raginama sukurti įkrovimo diską, kuris gali būti įrašytas į CD / DVD, vietinius diskus ar USB raktą. 

Taigi galite sukurti viso disko ar atskirų failų atsargines kopijas. Tai bus naudinga tuo atveju, jei kompiuteris nebeužkraus „Windows“.

Įkrovimo disko kūrimas, atsarginių kopijų kūrimas, bei kitų operacijų vykdymas nėra sudėtingas dėl patogios sąsajos ir daugybės patarimų. 

Programa turi du darbo režimus:

  • Disko klonavimas.
  • Atsarginių kopijų kūrimas.

Klonavimas reiškia pilną disko turinio, įskaitant pagrindinį „Windows“ skyrių perkėlimą į kitą saugomą skyrių ar diską. Šis režimas yra naudingas keičiant įrenginį: pavyzdžiui, jei nuspręsite pakeisti SSD vietoj HDD, galėsite išsaugoti visas programas ir nustatymus.

Atsarginė kopija yra atliekama sistemos ar naudotojo skirsnių vaizdų sukūrimu. Atsarginė kopija gali būti atliekama naudojant nemokamą skirsnį tame pačiame diske. Norėdami sukurti atsarginių failų ir atskirų aplankų kopijas, turite įsigyti „Home“ licenciją ar kitą mokamą versiją.

Kad nepamirštumėte atsarginių kopijų atlikti rankiniu būdu, galite susikonfigūruoti tvarkaraštį. Kuriant atsargines kopijas pagal tvarkaraštį galite nustatyti duomenų pakeitimo režimą. Pvz., bus atsižvelgiama tik į tuos failus, kurie pasikeitė nuo to laiko, kai buvo atliktos jų paskutinės atsarginės kopijos.