Kišeninė vaizdo plokštė leis žaisti žaidimus bet kuriuo nešiojamuoju kompiuteriu

2018.04.17

Miniatiurinis įtaisas leis paleisti naujus žaidimus net ir negalinguose nešiojamuosiuose kompiuteriuose.

Šiuolaikiniai nešiojamieji kompiuteriai yra tokie kompaktiški, kad galingai grafikos plokštei tiesiog nėra vietos. Tačiau, atsiradus didelės spartos duomenų sąsajoms, ši problema yra nesunkiai išsprendžiama – tam panaudojami išoriniai grafikos greitintuvai. Juos galima nešiotis su savimi ir prijungti tuomet, kai reikalingas aukštos kokybės našumas. Būtent „eX Core“ pravers šiems įrenginiams.

Maža dėžutė atrodo kaip išorinis kietasis diskas ir sveria tik 700 g, tačiau savyje talpina grafikos greitintuvą „Nvidia GTX 1050“ su 4 GB atminties. Priekinė pusė turi mažą pjūvį geresnei oro cirkuliacijai užtikrinti, o viršutinio korpuso viduryje yra galingas ventiliatorius, užtikrinantis efektyvų aušinimą net maksimalaus veikimo režime. 


„eX Core“ jungiamas prie nešiojamojo kompiuterio per USB-C sąsają, kuri naudojama ne tik duomenų perdavimui, bet ir vaizdo plokštės el. maitinimui. Norėdami, kad vaizdas būtų rodomas televizoriuje arba išoriniame ekrane, naudojamas kitas USB-C ir HDMI 2.0b prievadas, palaikantis 4K skiriamąją gebą su 60 Hz dažniu. 

Išorinis grafikos greitintuvas suderinamas su nešiojamuoju kompiuteriu, kuriame veikia „Windows 10“ ir „macOS“. Abiem atvejais OS automatiškai suranda reikiamus „draiverius“, papildomos konfigūracijos nereikia. „eX Core“ yra trijų spalvų, todėl galėsite prisitaikyti įrenginį prie nešiojamojo kompiuterio korpuso. 
Naujiena galima užsisakyti „Kickstarter“ už 396 dolerius. Pristatymas – liepos mėn.