„MWC 2018” parodos metu „Sony” pristatys naujus „Xperia XZ2” ir „XZ2 Compact” išmaniuosius telefonus

2018.02.28

Ne taip išlenktas, kaip tikėtasi
 
"Sony" pristatys du savo naujausius išmaniuosius telefonus "Mobile World Congress" 2018 m. parodoje, kuri vyksta Barselonoje, ir nors jie nėra tokios formos, kaip buvo tikėtasi, tačiau "Sony" bent šiek tiek pakeitė savo daugelį metų naudotą nuobodų dizainą, o taip pat įdiegė į išmaniuosius įrenginius "Qualcomm" naujausią "Snapdragon 845 SoC" platformą.
 
Naujųjų "Xperia XZ2" ir "Xperia XZ2 Compact" išvaizdos pokyčius galima vertinti kaip teigiamą judėjimą tinkamo dizaino kryptimi, juk tai kalbama apie "Sony" išmaniuosius telefonus. Nors kompanija vis dar daug dėmesio skiria simetriškam dizainui, tačiau dabar jau atsisakoma ''plytos'' vaizdo ir jį pakeičia užapvalinti kampai bei kraštinės, suapvalintos formos galinis dangtelis.
 
Abiejuose išmaniuosiuose telefonuose naudojami aukšti 2 : 1 formato ekranai su žymiai siauresnėmis kraštinėmis ir juos saugo "Gorilla Glass 5" ekranas. "Sony" taip pat pagamino metalinį rėmelį aplink ekraną. ''Xperia XZ2'' galinis dangtelis bus pagamintas iš stiklo, o ''Xperia XZ2 Compact'' – iš plastiko. Abu išmanieji telefonai taip pat yra atsparūs vandeniui (IP68), ir abu turi pirštų atspaudų jutiklius, įtaisytus per vidurį nugarinėjė telefono dalyje.
 
Nepaisant to, kad nugarėlės dalyje yra iškilimas, ''Xperia XZ2''  matmenys yra 153 x 72 x 11,1 mm (6 mm ploniausiame taške), o ''Xperia XZ2 Compact'' –  135x65x12.1 mm (7 mm ploniausiame taške). Didesnis telefono modelis sveria 198 g, o mažesnis – 168 g.
 

"Xperia XZ2" turi 5,7 colio ekraną, o ''XZ2 Compact'' – mažesnį 5 colių ekraną. Abu ekranai turi 2: 1 formatą ir FHD + (2160×1080) skiriamąją gebą. Abiejuose taip pat įrengta "Qualcomm" "Snapdragon 845 SoC"platforma.

 
Be "Snapdragon 845 SoC" abu taip pat turės 4 GB RAM operatyviosios atminties ir 64 GB UFS vidinės atminties, kurią bus galima išplėsti iki 400 GB, naudojant "microSD" atminties kortelę. Įrenginiuose veiks "Android 8.0 Oreo".
 
"Sony" taip pat įrengė naujuose telefonuose 19 megapikselių vieno jutiklio "Motion Eye" galinę kamerą su 1 / 2.3 "Exmor RS mobiliuoju jutikliu, veikiančiu nuo 4000 iki 12800 ISO diapazonu, taip pat yra 25 mm f /2.0 "Sony" G objektyvas, skirtas "BIONZ" mobiliesiems vaizdo apdorojimo darbams, automatinio fokusavimo paketas, "SteadyShot" su "Intelligent Active" rėžimas 5 ašių stabilizavimui, nuspėjamas automatinis fotografavimas ir dar daugiau įvairių funkcijų.
 
Pagrindinė kamera palaiko HDR video įrašus, 4K HDR vaizdo įrašą, 960 fps super sulėtinto (anglų k. ''super slow motion'') judesio vaizdo įrašą, FHD ir HD raišką, turi 8 kartų skaitmeninį priartinimą, anti-iškreipimo užraktą, trijų vaizdų jutiklių technologiją ir dar daugiau.
 
Abiejuose išmaniuosiuose telefonuose esanti priekinė kamera yra 5 megapikselių su 1/5 "Exmor RS mobiliuoju jutikliu ir 23 mm pločio kampo f / 2,2 objektyvu. Jis taip pat turi "SteadyShot" su "Intelligent Active" režimą 5 ašių stabilizavimui ir veikia šiek tiek mažesniu nuo 1000 iki 1600 ISO diapazonu.
 
"Sony" taip pat neatsisakė įtraukti naujus stereofoninius garsiakalbius su "S-Force Front Surround", kurie turėtų būti daug garsesni negu "Xperia XZ1" įrenginyje. Taip pat galime paminėti ''Dynamic Vibration System'' technologiją, kuri sureguliuoja vibraciją, pagal tai kas tuo metu vyksta ekrane. Abu telefono modeliai turės 2160x 1080 raiškos ekraną. Deja, abiejuose išmaniuosiuose telefonuose nėra 3.5 mm garso lizdo jungties, kas yra yra gana keista, atsižvelgiant į tai, jog tai gana stori išmanieji telefonai, kad galėtų turėti 3,5 mm garso lizdą. Galima naudoti C tipo USB prievadą.
 
Tarp šių dviejų išmaniųjų įrenginių nėra daug skirtumų, ir tai yra nenuostabu. Skirtumas tai, ką mes renkamės: stiklą, ar plastiką nugarėlės dalyje, ''Xperia XZ2 '' turi didesnę 3180mAh bateriją ir palaiko Qi bevielį įkrovimą, o "Xperia XZ2" turi šiek tiek mažesnę 2870 mAh bateriją, tačiau taip pat turi Qi bevielį įkrovimą. Abiejuose telefonuose naudojama "Qualcomm Quick Charge 3.0" bei "Qnovo Adaptive Charging" technologijos.
 
Įdomu tai, kad nors abu modeliai naudoja tą pačią Snapdragon 845 SoC platformą, ''Xperia XZ2'' palaiko ''LTE Cat18'' iki 1,2 Gb / s, o "Xperia XZ2 Compact" palaiko tik "LTE Cat15" iki 800Mbps.
 
Deja, "Sony" neatskleidė jokių detalių apie kainas, tačiau mes žinome, kad abu įrenginiai bus juodos, sidabro, žalios ir rausvos spalvos, tikėtina, kad jie pasirodys kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje.