„Apple” planuoja, kad „iOS 12″ operacinė sistema, skirta ”iPhone” įrenginiams, turės mažiau klaidų, taip pat bus įtrauktos tikslinės funkcijos

2018.02.19

"Apple" paruošė kažką ypatingo savo "iOS" naudotojams. Šį rudenį bendrovė planuoja pasiūlyti daugybę naujų funkcijų ir kartu iš esmės pakeisti platformą. Jums nebūtina būti aktyviu stebėtoju, kad sužinotumėte, jog ''iPhone'' ar ''iPad'' operacinė sistema ''iOS'' jau nebėra tokia pati kaip anksčiau.

Nepaisant to, kad bendrovė laiku ištaiso klaidas ir pagerina našumą, tačiau operacinės sistemos patikimumas vis mažėja. Kuomet buvo išleista "iOS 11", mes susidūrėme su daugybe klaidų įvairiose srityse. Taigi, pažvelkime į tai, ką naujo įmonė gali mums pristatyti su "iOS 12".

"Apple" sukūrė naują strategiją, skirtą savalaikiam atnaujinimui

Kaip jau minėjome anksčiau, "Apple" pristatys pakeitimus platesniame platformos lygyje, tad daugiausia dėmesio bus skiriama tam, kad bendrovė galėtų kurti ir išleisti naujus produktus. Pasak žmonių, kurie labiau domėjosi šiuo klausimu, "Apple" dėmesys artimiausius dvejus metus bus skiriamas "iOS" atnaujinimams "iPhone" ir "iPad" įrenginiuose. Be to, kad kiekviena funkcija, esanti atnaujinime galės būti naudojama savo laiku, bendrovės inžinieriams bus suteikta daugiau galimybių, kad būtų galima atmesti tuo metu nepasirengusias, netinkamas funkcijas.

Naują strategiją nustatė bendrovės programinės įrangos viršininkas Craig Federighi. Jo inžinierių komanda daugiausia dėmesio skirs gaubto patobulinimui, taip pat skirs daugiau dėmesio naujų funkcijų plėtrai, neatsižvelgiant į metinį funkcijų sąrašą. Iš to galima pastebėti, kad pagrindinis dėmesys bus skiriamas kokybei.

Šių metų rudenį tikimasi išleisti pirmąją naujosios plėtros strategiją. "iPhone" ir "iPad" programinės įrangos atnaujinimas bus vadinamas "iOS 12", tęsiant kasmetinį ciklą.

"Apple" planuoja, kad "iPhone" programinė įranga bus dar saugesnė, pagrindiniai pakeitimai bus įdiegti į "iOS 12"

Tikimasi, kad kai kurios naujos funkcijos ir lūkesčiai suteiks galimybę "iPhone" įrenginiams perkelti programas į "Mac", pvz. toks kaip "Home", kuris kontroliuoja kelis įrenginius. Be to, "Animoji" taip pat turės patobulintą "iPad" atnaujinimą ir "FaceTime" integraciją. "Apple" taip pat dirba su naujuoju "iPad" modeliu, kuriame bus pristatyta nauja "Face ID" kamera. Nors  technologija, reikalinga daugiafunkcinėms "FaceTime"videokonferencijoms sujungti kelis asmenis jau egzistuoja, tačiau šiais metais dar nebus prieinama.

Tikimasi, kad "Apple" pradės atnaujintos versijos "in-house stock – tracking" stebėjimo programą. Be to, funkcija "Netrukdyti" taip pat gaus atnaujinimą. Svarbiausia atnaujinimo dalis bus susijusi su "Siri" integravimu į "iPhone" paiešką. Sąsaja, naudojama importuoti nuotraukas į ''iPad'' bus pakeista. Be to, taip pat bus galima žaisti AR žaidimus su keliais žmonėmis.

Be šių metų "iOS 12" atnaujinimo, vartotojai turės laukti "iOS 13" 2019 m., kuomet tikimasi didelių "iPad" naujinių. Kai kurios paminėtos funkcijos turės galimybę paleisti kelias programas vienu metu ir perjungti jas taip pat, kaip ir "Mac" įrenginyje, keičiant naršyklės skirtukus. Taip pat yra ir keletas kitų atnaujinimų.

Išvados

Tačiau šiuo metu pagrindinis bendrovės rūpestis yra funkcijų kokybė ir jų prieinamumas. Nors šių dviejų aspektų pusiausvyrą nebus lengva suderinti, gerai, kad bendrovė pasiūlė naują strategiją. Vėliau informacijos bus daugiau, todėl būkite pasiruošę ją sužinoti.

Tikriausiai kyla įvairiausių minčių apie naują strategiją, kurią "Apple" sukūrė atsižvelgdama į savo operacinę sistemą. Tikėkimės, kad bendrovė suras pusiausvyrą tarp savalaikio naujinių išleidimo ir kokybės.