”iPhone X” gamyba sumažėjo per pusę dėl pagal tiekimo grandinę pastebimų mažėjančių pardavimų

2018.01.30

Po "iPhone X" nesėkmingų pardavimų eigos, tiekimo grandinės šaltiniai teigia, jog "Apple" reikalauja, kad išmaniųjų ''X'' gamyba būtų sumažinama perpus. Šis žingsnis taip pat gali reikšti, kad bendrovė tokiu būdu gali siekti nukreipti dėmesį į naujausią telefonų seriją. Turėkite omenyje, kad ši naujausia plėtra nenurodo, kad ''Apple'' ketina visiškai atsisakyti "iPhone X" gamybos.

"iPhone X" produkcijos tikslinė  gamybos vertė sumažėjo iki 20 milijonų vienetų, tiekėjai taip siekia pritraukti  pajamas

Nikkei teigimu, tiekimo grandinės šaltiniai pakomentavo prastą "iPhone X" pardavimo efektyvumą, dėl kurio "iPhone X" gamyba sumažėjo. Kuomet buvo tikimasi, kad pirmojo ketvirčio produkcija sieks 40 milijonų vienetų, šiais metais šis skaičius jau buvo sumažintas iki 20 mln. vienetų.

"Apple"per pusę sumažins "iPhone X" gaminamos produkcijos kiekį per tris mėnesius skaičiuojant nuo sausio mėn., ir vietoj planuotų 40 milijonų vienetų, numatytų jos išleidimo metu lapkričio mėnesį, šiuo metu šis skaičius krenta iki 20 mln.vienetų.

JAV technikos gigantė pranešė tiekėjams, kad nusprendė šiam laikotarpiui sumažinti tikslą maždaug 20 milijonų vienetų, nes metų pabaigoje įrenginių pirkimas buvo mažesnis nei tikėtasi pagrindinėse rinkose, tokiose kaip Europa, JAV ir Kinija."

Natūralu, kad "Apple" nenori pripažinti tokios nesėkmės, nes jos tiekėjai ketina sulaukti milžiniškų pajamų.
"X" produkcijos gaminių sumažėjimas duos ''domino'' efektą gamintojams, kurie tiekia didelio našumo komponentus telefonui, o bendras pelnas, kaip laukiama, turėtų būti milijardai dolerių." 

Vis dėlto tai nereiškia, kad ''iPhone X'' bus nebegaminamas. Kaip mes minėjome savo ankstesniame pranešime, tikimasi, kad išmanusis telefonas bus parduodamas iki 2019 m .

Tuo pačiu metu telefonų vienetų gamybos sumažinimas taip pat gali reikšti, kad "Apple" ketina sutelkti savo išteklius į "iPhone X" įpėdinio "iPhone X Plus" išleidimą, kuriame gali būti 4 GB atminties ir talpesnė baterija.