„Mac” kompiuterių ”High Sierra” operacinės sistemos klaida leidžia jums atrakinti „Mac App Store” , naudojant bet kokį slaptažodį

2018.01.12

Dar viena klaida, susijusi su slaptažodžiu pasirodė ''Mac'' kompiuteriuose, ir ji yra aptinkama ''Mac App Store'' sistemos nustatymuose.

Dar viena klaida, susijusi su slaptažodžiu pasirodė ''Mac'' kompiuteriuose. ''Mac'' operacinė sistema leidžia pasiekti ''Mac App Store'' sistemos nuostatas, panaudojant bet kokį slaptažodį

Tai yra ''kietas'', tačiau nerimą keliantis triukas, kurį galite atlikti nors ir dabar. Eikite į "Mac" sistemos nuostatas ir spustelėkite "App Store" . Čia paspauskite  "užrakto" piktogramą, kad ją atrakintumėte. Kai ji atsidarys, įveskite savo vartotojo vardą ir bet kokį sugalvotą slaptažodį. Tada spustelėkite "Atrakinti" .

Pažiūrėkite, kas gi nutiko? Ogi jūs ką tik atrakinote "Mac App Store" nustatymų puslapį, naudodamiesi bet kokiu pasirinktu slaptažodžiu.

Keletas dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį: visų pirma, ši klaida veikia tik "Mac OS" 10.3.2 "High Sierra" versijoje, kuri yra naujausia ir yra skirta "Apple" personaliniams kompiuteriams. Be to, tai veikia tik turint administratoriaus statusą. Jei neturite šių "Mac" privilegijų, tai šis atrakinimas jums nepavyks. Paskutinė, bet ne mažiau svarbi informacija yra, kad ši klaida buvo ištaisyta ''Mac'' OS 10.3.3 ''High Sierra'', kuri šiuo metu yra beta versijoje  ir netrukus bus paruošta išleidimui.

Ar "Apple" žino apie šią problemą? Tikrai taip. ''Apple'' užtikrina, kad ji ketina patikrinti savo atnaujinimų procesą, kad tokių klaidų artimiausioje ateityje nebūtų. Štai pilnas pareiškimas:


''Mes labai apgailestaujame dėl šios klaidos ir atsiprašome visų ''Mac'' naudotojų, kad sukėlėme jums rūpesčių ir užtikriname saugumą, siekdami atsikratyti pažeidžiamumo. Mūsų klientai nusipelno geriausio. Mes atliksime auditą savo plėtros procesuose, kad būtų išvengta panašių klaidų ateityje.''


Tai nėra pirmas kartas, kai "Apple" susidūrė su problemomis dėl slaptažodžių. Truputį ankstesni įvykiai parodė, kad bet kuris žmogus gali suteikti sau administratoriaus privilegiją jei naudoja "root" kaip savo vartotojo vardą ir palieka slaptažodžio lauką tuščią.

Nereikia nieko kalbėti šiuo klausimu, kad tokie dalykai dažnai vyksta platformoje, kurią "Apple" prieš kelerius metus panaudojo kaip ''vandens nepraleidžiančią''- t.y. labai saugią ir stiprią.