Exynos 9810 gali filmuoti 4K raiškos, 120 kadrų per sekundę vaizdo įrašus | Procesorius gavo ypatybes panašias į iPhone X

2018.01.04

Išorėje Galaxy S9 atrodo toks pat, kaip Galaxy S8, tačiau telefono viduje vyksta nemažai dalykų, Exynos 9810 dėka. Čipsetas jau gaminamas masiškai ir Samsung, pagaliau, pateikė šiek tiek informacijos apie jo parametrus, kurią mes jums ir detalizuosime.
 
Exynos 9810, aštuonių branduolių procesorius, kuris pagamintas 10nm LPP architektūros principu apima:
 
• 4x trečios generacijos tinkuoti branduoliai, pasiekiantys 2.90 GHz
• 4x ARM Cortex-A55 pagerintam efektyvumui
 
Pasak Samsung, naujoji architektūra pagerina talpyklos atmintį, todėl dvigubai pagerėja našumas vieno branduolio skyriuose ir iki 40 procentų – kelių branduolių skyriuose. Dar pamatysime, kaip šio procesoriaus nauda pasireikš sintetinio ir tikro pasaulio scenarijuose, kai jis bus lyginamas su Exynos 8895, tačiau be to yra ir dar ypatybių, kurios vertos dėmesio.
"Exynos 9 Series 9810 kol kas yra mūsų novatoriškiausias procesorius su mūsų trečios generacijos tinkuotu CPU, ultra-greitu gigabit LTE modemu bei sustiprinto išmokimo vaizdo apdorojimu. Exynos 9810 bus katalizatorius išmaniose platformose, kaip telefonuose, asmeniniuose kompiuteriuose ar automobiliuose artėjančioje dirbtinio intelekto eroje."
 
Pasak Samsung, Exynos 9810 dabar turi stipresnę apsaugą ir pasinaudoja gilaus išmokimo pranašumu, kad pagerintų saugumo funkcijas, su kuriomis mums ilgainiui teks susidurti naudojantis Galaxy S9 ar S9+. Žinoma, tarp tų funkcijų yra ir veido atpažinimo funkcija ir šį kartą procedūra bus paremta gilumo jausmo principu. Šie pagerinimai taip pat bus matomi ir akių rainelių ar pirštų antspaudų jutikliuose, taigi tikimės sulaukti pagerinimų tikslumo ir greičio atžvilgiu.
Exynos 9810 taip pat palaiko 4K raiškos filmavimą iki 120 kadrų per sekundę. Bus įdomu pamatyti, ar Galaxy S9 arba Galaxy S9+ sugebės gauti tokį patį palaikymą. Šis SoC taip pat turi LTE modemą su 1.2 Gbps atsiuntimo greičiu ir 200 Mbps įkėlimo greičiu.
Tikimasi, kad Galaxy S9 ir Galaxy S9+ bus pristatyti MWC 2018 parodoje.