Turite OnePlus 5 arba 5T? Šie prietaisai negali leisti HD vaizdo įrašų iš Netflix, Play Movies ir kitų programėlių

2017.12.12

Po savo naujausio prietaiso, OnePlus 5T, pristatymo, kompanija dėl vienų ar kitų priežasčių buvo minima įvairiose naujienose. Daugiausiai pranešimų buvo apie apsaugos spragas ar programinės įrangos klaidas.

Nepaisant to, kompanija sugebėjo sudominti žmones savo OnePlus 5T telefonu. Dabar ankstyvieji vartotojai pradėjo rašyti atsiliepimus apie šį prietaisą. Tarp džiaugsmingų komentarų apie naująjį telefoną, vartotojai taip pat aptiko, kad šiame telefone negalima leisti HD kokybės vaizdo įrašų populiariose video platformose.

OnePlus 5/5T palaiko tik Widevine Level 3

OnePlus bendruomenės forumuose vienas iš vartotojų paskelbė, jog jo turimas OnePlus 5T negali leisti HD vaizdo įrašų iš populiarių video platformų, tokių kaip Netflix, Google Play Movies ir Amazon Prime Video. Laimei, kitas vartotojas OnePlus 5T telefonui atliko DRM testą, paaiškėjo, jog prietaisas palaiko tik Widevine Level 3, todėl įrenginys negali transliuoti vaizdo įrašų, kurie yra didesni negu standartinės kokybės.


Kituose vartotojų testuose su OnePlus 5 taip pat buvo išaiškinta, kad prietaisas naudoja tik Widevine Level 3. Taigi, tai reiškia, kad abu telefonai negali transliuoti vaizdo įrašų Netflix programoje ir kitose platformose. Kaip bebūtų, ne visos platformos naudoja Widevine DRM sistemą, kad apsaugotų autorinių teisių medžiagą, YouTube yra viena iš paslaugų, kuri leidžia OnePlus vartotojams efektyviai žiūrėti HD kokybės vaizdo įrašus.


The Verge pakalbintas kompanijos darbuotojas papasakojo, kad OnePlus planuoja įgalinti Widevine Level 1 OnePlus 5T telefone pasirodysiančiuose atnaujinimuose. Deja, pašnekovas neatskleidė, kada OnePlus 5T sulauks tokio atnaujinimo. Kyla klausimas, kodėl kompanija tuo nepasirūpino prieš išleidžiant telefoną? Taip pat nežinome ar senesni OnePlus telefonai sulauks šio atnaujinimo. Daug dalykų dar neišaiškinti.