„Windows 10” operacinė sistema toliau auga – ją gauna dar 100 milijonų aktyvių įrenginių

2017.11.30

Šiais metais "Microsoft" paskelbė, kad "Windows 10" operacinę sistemą turi daugiau kaip 500 milijonų įrenginių. Po daugiau nei šešių mėnesių bendrovė pasiūlė antrą atnaujinimą, kurio pagalba galima sužinoti, kaip greitai veikia operacinė sistema. Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Satya Nadella, daugiau nei 600 milijonų aktyvių įrenginių šiuo metu veikia su "Windows 10".

Nors  tik 100 milijonų kitų naujų įrenginių gauna "Windows 10", augimo tempai didėja, lyginant su 2016 m. rugsėjo mėn. paskelbtais duomenimis, po jų paskelbimo šių metų gegužę  dar 100 milijonų vartotojų pradėjo naudoti šią operacinę sistemą. Tačiau po to, kai 2016 m. bendrovė nustojo siūlyti operacinę sistemą kaip nemokamą "Windows 7", "8" ir "8.1" sistemų atnaujinimą, augimas labai susilpnėjo. "Free upgrade" (''nemokami atnaujinimai'') pasiūlymas vis dar veikia , tačiau tai greičiausiai problemos apėjimas, kai agresyvūs pranešimai,dėl atnaujinimų buvo siunčiami į "Windows" sistemas, kad atsinaujinti į "Windows 10" 

Šiandien "Nadella" pasidalijo naujausiais bendrovės metiniais akcininkų susirinkimo statistiniais duomenimis, šis skaičius apima visus "Windows 10" įrenginius, įskaitant asmeninius kompiuterius, "Xbox One" konsoles, "Surface Hub", planšetinius kompiuterius ir telefonus.

"Microsoft" pradžioje tikėjosi, kad operacinė sistema "Windows 10" nuo jos išleidimo 2015 metais, per dvejus ar trejus metus išaugs pasiekdama daugiau kaip 1 milijardą įrenginių

Bendrovė labai tikisi, kad per dvejus ar trejus metus po 2015 m."Windows 10" pradinio viešo atsiradimo, ji pasieks daugiau kaip 1 milijardą įrenginių . Tačiau Redmond programinės įrangos kūrėjas šio skaičiaus jau nebemini, nes įmonės ir vartotojai vis dar svarsto savo pasirinkimus tarp patikimų senesnių "Windows 7" ir naujų "Windows 10" operacinių sistemų.

Iki šiol bendrovė sugebėjo beveik visus anksčiau "Windows 10" pradėjusius naudotis įrenginius atnaujinti į naujausias "Windows 10" versijas. Pavyzdžiui, "Windows 10 Fall Creators Update" jau įdiegė daugiau kaip 20% visų "Windows 10" vartotojų praėjus mėnesiui po atnaujinimo išleidimo.